Solids Rotterdam 2023 - Solids Rotterdam

Edition: Solids Rotterdam 2023

New range slide rail rotary valves

Nieuwe range slide rail doseersluizen

TBMA heeft zijn range doseersluizen met geleidestangen uitgebreid en geüpgraded. De USDA Dairy Accepted en EHEDG-conforme DCSR-2T sluizen zijn een perfecte match met de hoogste hygiënische normen in de hedendaagse procesindustrie.

Ex solenoïde interlock: de Ex STM 515 serie.

Ex solenoïde interlock: de Ex STM 515 serie.

De Ex STM 515 is speciaal ontwikkeld voor het beveiligen van onderhoudsluiken en toegangsdeuren op machines en installaties voor de verwerking van poeder, granulaat en stortgoederen. Dankzij de hoge kracht van 4000 N wordt zelfs op zware bes

Total solution for bulk handling in the food industry

Totaaloplossing voor bulkverhandeling in de voedingsindustrie

Typhoon heeft al bijna 65 jaar een ijzersterke reputatie als expert in luchttechnische installaties voor ontstoffing en pneumatisch transport, maar ook als specialist in totaaloplossingen voor de verhandeling van goederen en grondstoffen in bulk.

Tallpack-lijn voor cohesief mineraalpoeder

Tallpack-lijn voor cohesief mineraalpoeder

Tallpack International heeft voor de Russian Mining Chemical Company een complete verpakkingslijn gerealiseerd voor een zeer licht, cohesief en slechtstromend mineraalpoeder.

Kostenbesparing door elevator-revisie

Kostenbesparing door elevator-revisie

Spaansen Bouwsystemen in Harlingen heeft met de complete revisie van haar elevator ook een belangrijke kostenbesparing gerealiseerd. Bij de aanpassing van de mechanische systemen zijn duurzame componenten geïnstalleerd.

Kryptane® magnetische polyurethaan panelen

Kryptane® magnetische polyurethaan panelen

Onze slijtage reducerende producten zijn gemaakt van hoogwaardig Kryptane® polyurethaan. Van dit materiaal is bewezen dat het de levensduur van uw installatie verlengt, de stilstand minimaliseert en de efficiëntie verhoogt.

Unique sand depot installation Geertjesgolf

Unieke zanddepot installatie Geertjesgolf

N.M. Heilig B.V. heeft een unieke, volautomatische zanddepot installatie ontwikkeld. Dit is in Nederland niet eerder op deze manier (in haar totaliteit) toegepast.

Unieke zanddepot installatie GEERTJESGOLF

Unieke zanddepot installatie GEERTJESGOLF

N.M. Heilig B.V. heeft een unieke, volautomatische zanddepot installatie ontwikkeld. Dit is in Nederland niet eerder op deze manier (in haar totaliteit) toegepast.

Belt conveyor for KATOEN NATIE

Belt conveyor for KATOEN NATIE

This year, the N.M Heilig company delivered a belt conveyor and two ship and truck loading systems with a capacity of 250t/hr or 500m3/hour of bulk material to one of the major players in the cacao handling market, Katoen Natie.

Miniatuur krachtsensoren

Miniatuur krachtsensoren

Onze knooploadcellen zijn gebouwd volgens de hoogste kwaliteit, met een variabel laag profiel en ontworpen met een kleine diameter voor eenvoudige integratie in uw applicatie.

Vatis stelt zich voor

Vatis stelt zich voor

Sinds 30 jaar is VATIS gespecialiseerd in oppervlaktetechnologie en tribologie met het oog op het bestrijden van problemen zoals erosie, corrosie, abrasie, chemische aantasting, vastvreten, aankleefgedrag, …

Keravatflex

KERAVAT PANELEN
KERAVAT-FLEX

Het gebruik van slijtvaste panelen met standaardafmetingen is in de zware industrie voor het intern transport van grondstoffen en abrasieve en erosieve materialen zeer goed ingeburgerd.

De voordelen zijn voor de hand li

Persluchtgereinigd slangenfilter 40.000 m3/u

Persluchtgereinigd slangenfilter 40.000 m3/u

Een EUROFILTER filterinstallatie van met een capaciteit van 40.000 m3/u.
In ATEX uitvoering compleet met uitdraaischroef, explosie ontlasting en geïsoleerd.

Bouwjaar april 2015

EUROFILTER

EUROFILTER

EUROFILTER is het merk voor industriële filterinstallaties, kenmerkend zijn de veelvuldige opties, mogelijkheden en toepassingen. Filter installaties op maat zijn veelvoorkomend.
Door een nauwe samenwerking op het gebied van filtermedium zijn wij in staa

Industriële stofzuigers

Industriële stofzuigers

Transtech Industrieservice B.V. is sinds 2013 importeur van Wieland industriële stofzuigers. Met de stofzuigers van Wieland kunnen we ons richten op lichte tot zeer zware toepassingen.

Wieland luchttechniek is sinds 1959 een marktleidende fabrikant van i

EUROFILTER

EUROFILTER

Transtech Industrieservice B.V. ontwikkelt en produceert filterinstallaties geheel in eigen beheer en vanaf 1 maart 2013 hebben we daar een eigen merknaam aan verbonden: “EUROFILTER”
Op de beurs zullen we ook een silo ontluchtingsfilter laten zien.

Continuity TBMA guaranteed

Continuïteit TBMA gewaarborgd

Na ruim een halve eeuw als familiebedrijf gaat TBMA Europe verder onder Belgische leiding. Voor Bart Houben, tot voor kort directeur/eigenaar en zoon van de oprichter, was continuïteit key bij de zoektocht naar een geschikte opvolger.

Vacuum conveying of sticky product

Vacuümtransport voor kleverig product

TBMA België heeft voor Campine een zakkenstortkabinet met doorblaassluis, leidingwerk en Piab-unit geleverd voor het transport van veelal kleverige producten.

Smart design big-bag filling

Slim ontwerp big-bag vulunits

Miljarden kruidnoten rollen ook dit jaar uit de ovens van Van Delft Biscuits. Bij het interne transport voor de kruidnotenproductie spelen de big-bag vulunits van TBMA een sleutelrol.

Beladingsbalg voor meststoffen

Beladingsbalg voor meststoffen

TBMA België heeft een Cimbria Moduflex X650 beladingsbalg geleverd aan een leverancier van hoogwaardige installaties voor bulkgoederen transport.

Safe rotary valve for toxic process gases

Veilige doseersluis voor toxische procesgassen

Titaandioxide kan op verschillende manieren worden geproduceerd. Bij één van de methodes wordt gebruik gemaakt van chloorgas. Een doseersluis voor dit proces moet dus aan extreem hoge eisen voldoen. hiervoor heeft TBMA een slimme oplossing bedacht.

Smart solutions for loading chutes

Slimme oplossingen voor beladingsbalgen

Cimbria is voorloper in het optimaliseren en upgraden van bulkverladingsstations. Slimme oplossingen, die in eerste instantie vaak maatwerk zijn, worden na gebleken succes aan het standaard programma toegevoegd.

TBMA introduceert nieuwe plugwissels

TBMA introduceert nieuwe plugwissels

Wisselkleppen of productstroomverdelers vormen een essentieel onderdeel in pneumatische en vrijeval transportinstallaties. Voor het divergeren en/of convergeren van poeders en granulaten in pneumatische transportsystemen heeft TBMA nu eigen plugwissels.

Russell Finex wint twee prijzen op de Shapa awards

Russell Finex wint twee prijzen op de Shapa awards

Russell Finex ontving de prijs Exporteur van het Jaar en de Innovatieprijs tijdens de Solids Handling and Processing Industry Awards

De SHAPA Awards 2016 werden uitgereikt in het National Space Centre te Leicester, op dinsdag 12 april om de verdiensten v

Vloeistoffilter en trilzeef voor een oplossing op maat

Vloeistoffilter en trilzeef voor een oplossing op maat

Russell Finex levert een tweetraps zeef- en filtratieoplossing op maat om de verwerkingsefficiëntie te verbeteren

Strenge voorschriften in de voedingsindustrie zorgen ervoor dat bedrijven voortdurend hun processen moeten herzien om te waarborgen dat de

Russell Compact Sieve

Russell Compact Sieve

Wereldwijde zeef- en filtratiespecialisten Russell Finex lanceert een nieuwe en uitgebreide reeks Russell Compact Sieves, een hoogwaardige trilzeef met laag profiel voor het veilig zeven van vloeistoffen en poeders.

Russell Hygiene Filter

Het Russell Hygiene Filter™ is een speciaal ontworpen zelfreinigend filter om te voldoen aan de eisen van de voedings- en farmaceutische industrie, waar de productkwaliteit niet gevaar gebracht mag worden. Door de laatste technieken te gebruiken en belang

KREISEL Rotary valve vs screw pump

KREISEL Rotary valve vs screw pump

De KREISEL cellenradsluis is een van de meest populaire voedingssystemen voor pneumatisch transport. Afhankelijk van het stortgoed, de hardheid en de luchtdruk, de beste keus als het gaat om cellenradsluizen.
Onze keramische cellenradsluizen worden o.a. i

SAMSON Stormajor voor Holcim, Marokko.

SAMSON Stormajor voor Holcim, Marokko.

SAMSON ,vertegenwoordigd door MATEC massagoed techniek, heeft een telescopische Stormajor geleverd aan Holcim in Marokko voor het verwerken/bevoorraden van 40.000 ton kool en petroleum cokes.
Deze Stormajor heeft een capaciteit van 600 ton per uur en draa

SKAKO Vibration

SKAKO Vibration

SKAKO vibrerende hoppers type FV zijn speciaal ontwikkeld voor zeer moeilijk lopende en verhakende materialen, welke normaal gesproken niet vanuit een silo of bak te lossen zijn.
De SKAKO vibrerende hopper vervangt o.a. het handmatig vullen van bakken t

Monstername voor vaste stoffen.

Monstername voor vaste stoffen.

Voor leiding en silo inbouw.

Om de kwaliteit van stromende producten te controleren heeft de firma Kämpken een monstername apparaat ontwikkeld. Dit apparaat neemt een monster uit de productleiding of silo, en kan automatisch op tijd ingesteld worden. Op

FLEXICON Big-Bag vul- en lossystemen

FLEXICON Big-Bag vul- en lossystemen

Het nieuwe big-bag lossysteem garandeert absoluut stofvrije handling van de big-bag tijdens het bevestigen, aansluiten, lossen, ontstoffen en loskoppelen, terwijl de big-bag tegelijk met hoge efficientie gelost wordt.
Het ontwerp kenmerkt zich door een e

FLEXICON Sanitair zakkenleeg station met weging

FLEXICON Sanitair zakkenleeg station met weging

Nieuw van FLEXICON is een Sanitair zakkenleeg station met weegsysteem, inclusief een schroeftransporteur als transportsysteem en inclusief een geïntegreerd stof-filter/afzuigsysteem dat de stof afzuigt dat ontstaat tijdens het handmatig legen van de zakke

Stofemissie maximaal 5 mg/Nm3?

Stofemissie maximaal 5 mg/Nm3?

We horen van onze klanten en zien in de praktijk dat de eis om maximaal 5 mg/Nm3 uit te stoten gehandhaafd wordt. Lampe Filtex heeft hier verschillende oplossingen voor.

KEMP BV introduceert Alvibra A/S

KEMP BV introduceert Alvibra A/S

De trilgoten, trildoseersystemen en trilzeven van de gespecialiseerde firma Alvibra, met de gepatenteerde VibraDrive technologie, bieden vele voordelen voor het verwerken van poeder, granulaat en korrels – zoals een energiebesparing van max. 40 – 60% voor

MBA Instruments (MAIHAK) – viert 75 jarig bestaan met MBA 888

MBA Instruments (MAIHAK) – viert 75 jarig bestaan met MBA 888

Sensor voor bulkgoederen, met minimale vleugelgrootte in “plug and
play” uitvoering.

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat MAIHAK de draaivleugelsensor heeft uitgevonden.
En in dit jubileumjaar komt MBA Instruments met meerdere nieuwe ontwikkelingen.

Begi

MBA Instruments (MAIHAK)–viert 75 jarig bestaan met MBA 888

MBA Instruments (MAIHAK)–viert 75 jarig bestaan met MBA 888

Sensor voor bulkgoederen, met minimale vleugelgrootte in “plug and play” uitvoering.

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat MAIHAK de draaivleugelsensor heeft uitgevonden. En in dit jubileumjaar komt MBA Instruments met meerdere nieuwe ontwikkelingen.
Begin

Nieuw! MBA800 – Draaivleugelsensor met stappenmotor

Nieuw! MBA800 – Draaivleugelsensor met stappenmotor

Voor bulkmaterialen, met minimale vleugelgrootte en selecteerbare parameter-set.

Directe aandrijving zonder tandwielkast, krachtige motor met miniatuur vleugel, vooraf instelbare en selecteerbare parameter-sets voor universeel gebruik – dat zijn de belan

Kalkman Projecten presentatie leveringsprogramma

Kalkman Projecten presentatie leveringsprogramma

Veel bedrijven vertrouwen op Kalkman Projecten voor de optimalisatie en automatisering van productieprocessen. Het gaat daarbij meestal om de verbetering van arbeidsomstandigheden, en de verhoging van productiecapaciteiten

INADCO groeit mee met de markt

INADCO groeit mee met de markt

In het jaar 2000 is INADCO de Horticulturele industrie in gestapt en tegenwoordig is INADCO al jaren lang de toonaangevende speler voor meetapparatuur in deze sector geworden.

INADCO presenteert FDA Approved inline Vochtmeter

INADCO presenteert FDA Approved inline Vochtmeter

Op de Solids 2011 te Rotterdam tonen wij voor het eerst aan de Nederlandse markt onze nieuwe inline vochtmeter geschikt voor stortgoederen en processtromen met een korrelgrootte tussen 0 en 40mm. Kom voor meer informatie naar stand A1018 of bezoek onze w

Je komt ons dagelijks tegen

Je komt ons dagelijks tegen

De naam Hosokawa MicroHosokawa procestechnologieën spelen vermoedelijk een grotere rol in je dagelijks leven dan je je realiseert.

Insecten verwerken tot eiwitpoeder

Insecten verwerken tot eiwitpoeder

Het verwerken van insecten kan een uitdaging zijn omdat ze temperatuurgevoelig zijn en moeilijk te hanteren als nat materiaal. De Drymeister (DMR-H) maal droger elimineert die nadelen.

Directiewisseling Gericke BV Benelux.

Directiewisseling Gericke BV Benelux.

Directiewisseling Gericke BV
Bas Derks is per 1 augustus 2014 benoemd tot General Manager van Gericke Benelux .
Gericke het Zwitserse familiebedrijf is leverancier van verscheidene componenten voor bulkhandeling.
Heeft elf vestigingen wereldwijd wa

Missing nl content for news with API ID 26626

GCM heeft een eigen engineeringsafdeling, waarbij o.a. wordt gewerkt met een 3D scanner. Met een 3D scanner wordt een realistisch beeld gevormd van onder andere bestaande installaties, gebouwen, leidingwerken en staalconstructies.
De scanner levert hoge k

Nieuwe kwaliteitsstandaard voor manchetten

Nieuwe Kwaliteitsstandaard voor Manchetten

Polyurethaan wordt veel gebruikt in de voedingsindustrie, een industrie die altijd onderhevig is aan steeds hoger wordende kwaliteitseisen en normeringen.
Processen en producten worden nauwkeurig getest en geco

NETZSCH NEOS de volgende generatie parelmolens

NETZSCH NEOS de volgende generatie parelmolens

Als wereldwijd marktleider in parelmolen systemen heeft de firma Netzsch opnieuw de toon gezet met een parelmolen systeem wat uitblinkt in effectiviteit, kostenbesparing, design en veelzijdigheid.
De Netzsch Alpha biedt vele voordelen ten opzichte van de

75 jarig jubileum

75 jarig jubileum

In 1948 produceerden we onze eerste machine. Vandaag, na 75 jaar, consumeren miljarden mensen en dieren elke dag producten die met onze machines zijn gemaakt.

6 pijlers @ Bascules Robbe

6 pijlers @ Bascules Robbe

Bascules Robbe is een familiebedrijf met meer dan 175 jaar ervaring in wegen, vullen en bulkbehandeling !

AZO Scale

AZO Scale

Een flexibel en modulair manueel weegsysteem

Efficiënt werken met eigen graanopslag

Efficiënt werken met eigen graanopslag

Varkensbedrijf Rientjes uit Raalte was al bekend met Jansen&Heuning toen hij in 2019 besloot te willen investeren in een dubbele graanopslag van elk 800 ton.

FIBC (“bigbag”) robot – volledig geautomatiseerd vullen

Voor het vullen van FIBC’s is menskracht nodig om ze aan de vulmond te hangen. Jansen & Heuning heeft een FIBC ontwikkeld die volledig geautomatiseerd kan worden gevuld, weggezet in de opslag, opgepakt met een heftruck en worden gelost zonder dat de heftr