Minimaliseer voedselverspilling met Kemutec Cone Mill – Solids Rotterdam
Minimaliseer voedselverspilling met Kemutec Cone Mill
Kemutec

Minimaliseer voedselverspilling met Kemutec Cone Mill

De veelzijdigheid van Kemutec Cone Mill geeft de klant vertrouwen om uit te breiden naar een nieuwe productlijn

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voedselverlies en -verspilling is voedsel dat wordt verbouwd of geproduceerd, maar niet wordt geconsumeerd. Het wordt beschouwd als een belangrijke bijdrager aan de impact van de landbouw op de klimaatverandering en aan het beïnvloeden van milieukwesties, zoals het gebruik van land, water en het verlies aan biodiversiteit. Voedselverlies en -verspilling vertegenwoordigen jaarlijks een duizelingwekkende 3,3 miljard ton CO-uitstoot. Het voorkomen hiervan in de gehele waardeketen is daarom essentieel om bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Huntapac Produce Ltd is een familiebedrijf van de vierde generatie, gevestigd in een klein dorpje in Lancashire, Engeland. Zij zijn gespecialiseerd in het telen, verpakken en distribueren van wortelgroenten. In 2020 begonnen ze met het verkennen van een nieuwe, duurzamere verwerkingsservice die gekneusde producten gebruikte die anders verspild zouden worden. Om dit te faciliteren, waren ze op zoek naar een ervaren kegelmolenleverancier.

Kemutec, onderdeel van de Schenck Process Group, is gespecialiseerd in technologie, apparatuur en systemen voor de verwerking van voedselpoeders en bevond zich in een deskundige positie om Huntapac Produce te ondersteunen bij het voldoen aan zijn unieke behoeften. Kemutec werd aan Huntapac aanbevolen door R Simon Dryers, een langdurige klant van de Schenck Process Group, die wist dat de expertise en technologie van de Groep de beste op de markt waren. De drogers van R Simon waren compatibel gebleken met de kegelmolens van Kemutec, en ze hadden bij eerdere projecten met succes samengewerkt.

Contact Information

Contact us