Nieuwe kwaliteitsstandaard voor manchetten – Solids Rotterdam
Euro Manchetten & Compensatoren

Nieuwe kwaliteitsstandaard voor manchetten

Nieuwe Kwaliteitsstandaard voor Manchetten Polyurethaan wordt veel gebruikt in de voedingsindustrie, een industrie die altijd onderhevig is aan steeds hoger wordende kwaliteitseisen en normeringen. Processen en producten worden nauwkeurig getest en geco

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Nieuwe Kwaliteitsstandaard voor Manchetten

Polyurethaan wordt veel gebruikt in de voedingsindustrie, een industrie die altijd onderhevig is aan steeds hoger wordende kwaliteitseisen en normeringen.
Processen en producten worden nauwkeurig getest en gecontroleerd en dat betekent dat alle schakels moeten kloppen. Dat heeft betrekking op de machines en grondstoffen die gebruikt worden, maar ook op de materialen die tijdens het productieproces in contact komen met het uiteindelijke eindproduct.

Waar tot op heden een leveranciersverklaring voor voedselveiligheid voldoende is, besloot Euro Manchetten een stap verder te gaan. Vertrouwen is immers goed, maar controle is beter!

Van verklaring naar certificering

Een grote nieuwe stap in de juiste richting was daarom het uitgebreid laten testen van verschillende PU soorten. TNO Triskelion heeft onafhankelijk onderzoek gedaan waarbij materialen van allerlei bronnen getest zijn door middel van migratietesten. Hierbij wordt gekeken naar in hoeverre materialen elkaar beïnvloeden bij het in contact komen met elkaar onder verschillende omstandigheden. Hierbij kan worden gedacht aan verhitting, druk etc.

De Polyurethaan samenstelling van Euro Manchetten is positief getest. Dat wil zeggen dat de materialen voldoen aan alle FDA en ECC 1935/2004 richtlijnen.

Om deze kwaliteit in de toekomst te kunnen blijven leveren hebben we een beleid opgesteld waarbij we kunnen garanderen dat elke batch precies dezelfde samenstelling heeft als de batch die getest is en dus dezelfde eigenschappen bezit. Dit kunnen we op verzoek garanderen met een 3.1 certificaat begeleid door een Standard Operations Manual en een retraceability programma dat ons in staat stelt tot 10 jaar terug te gaan.

Bovendien beschikken we over een schone productieruimte, waar uitsluitend productie voor de levensmiddelenindustrie plaats vindt. Hierdoor kan er geen contaminatie met andere materialen plaatsvinden.

Als pionier op het gebied van manchetten in Nederland staat garantie bieden van kwaliteit hoog in het vaandel van Euro Manchetten. Hierin staat meedenken met de klant voorop. Euro Manchetten wil blijven vernieuwen en bijdragen aan de ontwikkeling van voedsel veilige oplossingen op maat.

We hopen dan ook hiermee een voorbeeld te hebben gezet voor de gehele industrie.

Contact Information

Contact us