Slimme oplossingen voor beladingsbalgen – Solids Rotterdam
Smart solutions for loading chutes
TBMA Europe BV

Slimme oplossingen voor beladingsbalgen

Cimbria is voorloper in het optimaliseren en upgraden van bulkverladingsstations. Slimme oplossingen, die in eerste instantie vaak maatwerk zijn, worden na gebleken succes aan het standaard programma toegevoegd.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Cardankoppelingen | Voor balgen die worden ingezet voor de belading van schepen is een serie standaard cardankoppelingen ontwikkeld. De balgen zijn vaak bevestigd aan een transportgiek die op en neer kan bewegen, om de verschillende grootten van schepen of hoogteverschillen vanwege de getijdewerking te faciliteren. De cardankoppeling tussen de giek en de balg zorgt voor een variabele hoek, waardoor de balg altijd in een verticale positie blijft staan, ook in de parkeerstand. Een exact verticale positie zorgt namelijk bij de verlading voor een optimale doorstroming van het product. Daarnaast wordt zo de slijtagefactor op de inlaat- en geleidingsconussen van de balg tot een minimum beperkt.

Radiale trimmers | De nieuwste toevoeging aan het Cimbria-assortiment is de radiale trimmer. Deze roterende uitloop is verkrijgbaar met verschillende opties, afhankelijk van de toepassing en de eisen van de eindgebruiker. Het accessoire wordt op een draaikrans op de uitlaat van de beladingsbalg gemonteerd en is op afstand bedienbaar. Het apparaat, dat continu of met tussenpozen wordt gebruikt, verspreidt het product gelijkmatig in het scheepsruim. Zo wordt het ruim onderdeks maximaal gevuld met een minimum aan machinebewegingen. De radiale trimmer is leverbaar in een roestvaststalen uitvoering en kan worden voorzien van slijtvaste platen. Het instelbare contragewicht zorgt voor een stabiele laadsituatie.

Watersproeisystemen | Soms kunnen stofemissies worden gereduceerd door het product tijdens de belading met water te besproeien. Voorwaarde is natuurlijk dat dit de eigenschappen van het product niet nadelig beïnvloedt. Bijvoorbeeld steenkool, cokes en ijzererts kunnen prima worden besproeid. Er is dan geen afzuiging nodig én het risico op een stofexplosie wordt geminimaliseerd.

Ga voor het volledige artikel naar onderstaande webpagina.

Contact Information

Contact us