Continuïteit TBMA gewaarborgd – Solids Rotterdam
Continuity TBMA guaranteed
TBMA Europe BV

Continuïteit TBMA gewaarborgd

Na ruim een halve eeuw als familiebedrijf gaat TBMA Europe verder onder Belgische leiding. Voor Bart Houben, tot voor kort directeur/eigenaar en zoon van de oprichter, was continuïteit key bij de zoektocht naar een geschikte opvolger.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Twee jaar geleden vond Bart Houben het tijd worden om over zijn toekomst en die van TBMA na te denken. Voorop stond de continuïteit van TBMA Europe, zowel voor het personeel als voor de klanten. Sinds de oprichting van TBMA België in juni 2000 was er een prima samenwerking met mede-eigenaren Wim van Parijs en Stefan Schumann. Het was dus een logische stap om met hen te gaan praten over de toekomst van TBMA Europe. Zij waren zeer geïnteresseerd om het bedrijf over te nemen en de eerste stappen zijn eind 2021 al gezet.

Perspectief
Wim van Parijs vertelt: “Natuurlijk vonden we het heel prettig dat Bart Houben bij ons kwam. Het geeft ons de kans over de landsgrenzen van België te kijken en de TBMA-groep verder te laten groeien. Stefan Schumann en ik zijn inmiddels samen eigenaar van TBMA België en we hebben een meerderheidsbelang in TBMA Europe. Eind 2025 nemen we de resterende aandelen van Bart over. We zijn nu bij elkaar met ruim 50 collega’s, dus dat biedt een mooi perspectief voor de toekomst”.

Koers uitzetten
“We zijn erg content dat Bart nog even aanblijft als managing director voor de dagelijkse leiding van TBMA Europe”, aldus Stefan Schumann. “Intussen zijn we wel alvast op zoek naar een opvolger voor deze functie. Dat geeft ons ook voldoende tijd voor de overdracht. De twee TBMA’s verschillen wat van focus: TBMA Europe richt zich duidelijk op twee gebieden, namelijk (losse) componenten en systemen. Natuurlijk is er ook overlap: de componenten worden regelmatig ingezet in de eigen systemen. TBMA België is nu vooral sterk in systemen, waarbij we altijd bij onze collega’s in Noordwijkerhout terecht kunnen voor sluizen, wissels, etc.”
Wim vult aan: “De overgangsperiode geeft ons de tijd om te kijken wat de kracht van elk bedrijf is en hoe we de synergie kunnen optimaliseren om zo nog sterker te worden. Daarmee gaan we de koers uitzetten voor de komende 5 tot 10 jaar.”

Contact Information

Contact us