Ex solenoïde interlock: de Ex STM 515 serie. – Solids Rotterdam
Ex solenoïde interlock: de Ex STM 515 serie.
Fortop Automation & Energycontrol

Ex solenoïde interlock: de Ex STM 515 serie.

De Ex STM 515 is speciaal ontwikkeld voor het beveiligen van onderhoudsluiken en toegangsdeuren op machines en installaties voor de verwerking van poeder, granulaat en stortgoederen. Dankzij de hoge kracht van 4000 N wordt zelfs op zware bes

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Ex STM 515 – steuteEx STM 515 veiligheidsvergrendeling van steute
Onlangs heeft steute de nieuwe Ex STM 515 gelanceerd. Een serie zware elektromechanische veiligheidsvergrendelingen speciaal ontworpen voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen. De Ex STM 515 vergrendelingen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen in ATEX-omgevingen en zijn geschikt voor gebruik in explosiezones 1 en 21. Er zijn tevens (op aanvraag) varianten beschikbaar voor gas en stof (respectivelijk Ex zone 2 & 22). Deze solenoid interlocks zijn voorzien van een stevige, roestvrijstalen behuizing en hebben met een IP66 classificaties een hoge mate van bescherming tegen water en stof.

Monitoren van de vergrendelingsstatus
De Ex STM 515 heeft twee schakelcontacten die geschikt zijn voor het aansluiten van twee veiligheidscontacten. Dit betekent dat de veiligheidsvergrendeling niet alleen een veilige vergrendeling biedt, maar ook de bewaking van bijvoorbeeld een deur- of klepstatus mogelijk maakt. Afhankelijk van het type zijn de Ex STM 515 vergrendelingen voorzien van een hulpontgrendeling (voorzijde) of zelfs een hulp- (voorzijde) én vluchtontgrendeling (achterzijde) zodat de vergrendeling snel kan worden geopend in geval van nood.

Flexibiliteit
Om de flexibiliteit bij het installeren te vergroten kunnen de actuatorhoofden met 4 x 90° worden gedraaid. Hierdoor zijn de Ex STM 515 veiligheidsvergrendelingen vrijwel overal te plaatsen.

Ex STM 515 toepassingsgebieden
De Ex STM 515 serie is verkrijgbaar in verschillende modellen en dat maakt de serie geschikt voor een breed scala aan toepassingen in de chemische, petrochemische en farmaceutische industrie alsmede in de voedingsmiddelen- en recyclingindustrie. Met een stroomverbruik van slechts 2,5 watt bieden de Ex STM 515 vergrendelingen een veilige vergrendeling van deuren en kleppen, terwijl het energieverbruik laag blijft

Contact Information

Contact us