Russell Hygiene Filter – Solids Rotterdam
Russell Finex NV

Russell Hygiene Filter

Het Russell Hygiene Filter™ is een speciaal ontworpen zelfreinigend filter om te voldoen aan de eisen van de voedings- en farmaceutische industrie, waar de productkwaliteit niet gevaar gebracht mag worden. Door de laatste technieken te gebruiken en belang

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het Russell Hygiene Filter™ is een speciaal ontworpen zelfreinigend filter om te voldoen aan de eisen van de voedings- en farmaceutische industrie, waar de productkwaliteit niet gevaar gebracht mag worden. Door de laatste technieken te gebruiken en belangrijkste industriestandaarden te hanteren, is het Russell Hygiene Filter™ ,het filter met de hoogste specificaties op de markt.

Dit filter is ontworpen in overeenstemming met de hygiënische norm voor machines BS EN ISO 14159:2088 en de Europese verordening EU1935/2004 om een filter met scheurvrije binnenlasnaden te bekomen, zodat er tussen twee batches in volledig gereinigd kan worden. Elke component is zorgvuldig ontworpen opdat er geen voegen en spleten zijn, wat een hygiënische standaardreiniging mogelijk maakt. Bovendien zijn alle onderdelen standaard gepolijst tot minder dan 0.6Ra (0.1Ra is ook verkrijgbaar), wat een superieure afwerking geeft.

Voor de reiniging, onderhoud en de volledige ontmanteling van het Russell Hygiene Filter is geen gereedschap nodig, waardoor één werknemer het filter snel kan demonteren. Op die manier wordt uw productiviteit van uw werknemers en uw productieproces verhoogd. Het filter is tevens volledig afgesloten waardoor contaminaties via de lucht worden voorkomen en de gezondheid en veiligheid van uw werknemers worden gewaarborgd.

Naast het hygiënisch ontwerp, is het Russell Hygiene Filter ook geïntegreerd met een uniek zelfreinigend ontwerp van het Russell Eco Filter. Op die manier worden overmaatse verontreinigingen tot een grootte van 10 micron continu verwijdert, dat wordt bereikt door continue reiniging van de opening van het filterelement. Met als gevolg geldbesparing door het succesvol verwijderen van overmaats product en de garantie van minimaal productverlies. Tenslotte is in tegenstelling tot traditionele zakfilters of cartridge filters, het spleetvrij filterelement herbruikbaar, wat de kosten en de milieu-implicaties,die gepaard gaan met het vervangen van filtermedia, doet dalen.

Russell Finex heeft meer dan 75 jaar ervaring in het vervaardigen van filters en zeven om, de productkwaliteit te verbeteren, de productiviteit te verhogen, de gezondheid en veiligheid van werknemers te verzekeren en te garanderen dat er geen verontreinigingen in vloeistoffen en poeders bevinden. Over de hele wereld heeft Russell Finex met zijn toepassingen verschillende bedrijven uit diverse industrieën geholpen, met name food, farmaceutica, chemie, hechtmiddelen, plasitsols, verf, coatings, metaalpoeders en keramiek.

Contact Information

Contact us