Vacuümtransport voor kleverig product – Solids Rotterdam
Vacuum conveying of sticky product
TBMA Europe BV

Vacuümtransport voor kleverig product

TBMA België heeft voor Campine een zakkenstortkabinet met doorblaassluis, leidingwerk en Piab-unit geleverd voor het transport van veelal kleverige producten.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor de optimalisering van hun productieproces zocht Campine een alternatief voor het rechtstreeks storten van zakken met additieven in een gravimetrische feeder. Dit bijvullen was een stoffige en niet-ergonomische aangelegenheid, temeer omdat de zakken naar een hoger werkniveau moesten worden gebracht. De kleverigheid van sommige producten zorgde wel voor een uitdaging. Ook moest rekening gehouden worden met het feit dat de feeder wordt gebruikt voor veel verschillende producten, en dat kruisbesmetting zoveel mogelijk moet worden uitgesloten.

TBMA België heeft voor Campine een zakkenstortkabinet met doorblaassluis, leidingwerk en Piab-unit geleverd voor het transport van veelal kleverige producten. Testen vooraf in de TBMA-proefruimte toonden aan dat deze producten prima te verwerken zijn met vacuümtransport. Ook werd een slimme oplossing bedacht om kruisbesmetting te voorkomen.

Lees de volledige case study op onze website. (zie onderstaande link)

Contact Information

Contact us