NIEUW: Emmervullijn met SysTec weegelektronica – Solids Rotterdam
NEW: Bucket filling line with SysTec weighing electronics
SysTec Systemtechnik und Industrieautomation GmbH

NIEUW: Emmervullijn met SysTec weegelektronica

NIEUW: Emmervullijn met SysTec weegelektronica

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Praktijkvoorbeeld: Emmervullijn met SysTec weegelektronica

Op de Hilti-locatie in Kaufering, Duitsland, heeft SysTec’s partner KESTERMANN GmbH onlangs een volledig geautomatiseerd vulsysteem geïnstalleerd voor het W&M goedgekeurde vullen van emmers met robothandling. Een brandwerende pasta wordt gevuld in emmers van verschillende afmetingen – snel, precies en efficiënt. SysTec’s krachtige IT8000E weegterminals in combinatie met de FILL E applicatiesoftware zorgen voor een hoge verwerkingscapaciteit.

De belangrijkste feiten
– Automatisch weeginstrument (AWI) voor het vullen van emmers
– W&M goedgekeurd vullen van vloeistoffen
– Robuuste weegelektronica
– PROFINET-aansluiting
– Snel vullen van emmers met verschillende afmetingen (5, 10, 15 en 20 liter)

Het proces
Tijdens het vullen van de emmers vindt een meerfasig en volledig geautomatiseerd proces plaats: Eerst wordt de productcode gescand door een supervisor. De vulparameters worden opgeslagen in de IT8000E weegterminal en het geautomatiseerde vulproces kan beginnen:

Bij het eerste station neemt een robot het ontstapelen van de emmers over. Vervolgens worden ze op een transportband naar het weegstation getransporteerd, waar een vulsysteem de emmers vult. Hier zorgt de weegelektronica van SysTec voor het nauwkeurig en snel vullen van de brandwerende pasta in de emmers. In de volgende stap wordt een folie op de emmer aangebracht. Vervolgens plaatst een robot het deksel op de gevulde emmer. Bij het laatste station wordt het deksel door een persapparaat stevig op de emmer gedrukt en verzegeld. Tot de voordelen van de SysTec-weegsystemen met W&M-goedkeuring behoren de PROFINET-aansluiting, de robuustheid van de weegelektronica en de productspecifieke parameterinstellingen.

Contact Information

Contact us