Slim ontwerp big-bag vulunits – Solids Rotterdam
Smart design big-bag filling
TBMA Europe BV

Slim ontwerp big-bag vulunits

Miljarden kruidnoten rollen ook dit jaar uit de ovens van Van Delft Biscuits. Bij het interne transport voor de kruidnotenproductie spelen de big-bag vulunits van TBMA een sleutelrol.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

ONTWERPEN OP DE MILIMETER
Voor Van Delft Biscuits heeft TBMA twee big-bag units geleverd voor kruidnoten. Het inpassen van de big-bag vulinstallatie in de redelijk compacte fabriekshal met de nieuwe drageermachine was nogal een uitdaging. Deze zat hem met name in de beschikbare hoogte van 4400 mm. Uiteindelijk slaagden we erin om een vulmachine te ontwerpen waarin de twee meter hoge big-bag hangend gevuld en gewogen kan worden, en er ook plek is voor de ruim een meter hoge metaaldetector en een opvoerband. Erboven is zelfs nog 30 cm over voor de operator om de installatie schoon te maken. Het hangend vullen van de big-bag heeft als voordeel dat de zak is op te rekken en tot in de hoeken wordt gevuld.

Het vullen van de big-bag wordt gerealiseerd met een schakelbandtransporteur met meenemers. De metaaldetector is bevestigd aan het hef- en weegframe van de vuller en beweegt mee met het op en neer bewegen van het frame. Er werd voor deze oplossing gekozen om kwetsbare buis-in-buisconstructies te vermijden en het vulsysteem compacter te maken. Door de beperkte hoogte van de installatie heeft de afvoerpijp van de detector een wat kleinere storthoek dan gebruikelijk. Deze constructie was mogelijk dankzij de goed stromende eigenschappen van het pepernootproduct. Ook wordt de operator zo niet in zijn handelingen belemmerd. De trechter van de vulbuis loopt wat minder steil dan normaal het geval is. De transportband is afgesteund op poten en aan het plafond. Deze aanpassingen zorgen voor de benodigde ruimtebesparing.

Lees de volledige case study op onze website. (zie onderstaande link)

Contact Information

Contact us