FLEXICON Sanitair zakkenleeg station met weging – Solids Rotterdam

FLEXICON Sanitair zakkenleeg station met weging

Beschrijving

Nieuw van FLEXICON is een Sanitair zakkenleeg station met weegsysteem, inclusief een schroeftransporteur als transportsysteem en inclusief een geïntegreerd stof-filter/afzuigsysteem dat de stof afzuigt dat ontstaat tijdens het handmatig legen van de zakken of dozen in het leegstation.
Een hoge capaciteit ventilator zuigt de lucht aan bedieningsmanzijde door de opening van het zakkenleeg station naar binnen in het dubbele patronenfilter. Door middel van het reverse pulse actie worden de patronen periodiek automatisch gereinigd en valt het stof terug in de hopper van het zakkenleeg station. De filterpatronen zijn direct en gemakkelijk bereikbaar door verwijdering van een tussenplaat in het station, waardoor de patronen snel verwisseld kunnen worden.
Onder de opvanghopper van het zakkenleeg station is een FLEXICON flexibele schroeftransporteur gemonteerd, die is bevestigd aan het basisframe van het stand-alone station. Het totale gewicht van het zakkenleeg station met flexibele schroeftransporteur wordt gewogen door 4 stuks weegcellen onder het basisframe van het station. Hierdoor is batch weging door middel van loss-in-weight mogelijk. Als de operator een batchgewicht ingeeft op de weegcomputer en zijn procescyclus start, dan start de schroeftransporteur, eerst op hoge snelheid en dan op lage snelheid (ca. 1:10), om een precieze dosering van de batch tot stand te brengen. Bij het bereiken van het ingesteld batchgewicht, stopt de schroeftransporteur automatisch.
Een mechanisch hulpsysteem in de hopper zorgt voor opheffing en voorkoming van aankoeking en brugvorming in de opvanghopper en bevordert de toestroom van het product naar en in de schroeftransporteur. Het Sanitaire zakkenleeg station is vervaardigd van roestvaststaal en voorzien van sanitaire finish en voldoet aan alle sanitaire standaards.

Media

Gallery

Website

Downloads

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Online ronde tafel
sessies gemist?

8 juli werd speciaal voor de chemiesector is de sessie “De infrastructuur van de chemiefabriek van de toekomst” georganiseerd. Deltalinqs, BP en iTanks spraken tijdens deze sessie over waterstof en de toepassing hiervan.

Voor de foodsector was er de sessie “De route naar de digitale voedingsfabriek van de toekomst”.

FME/GMV, OnePlanet Research Center en Siemens spraken tijdens deze sessie over digitalisering en welke voordelen dit kan hebben voor uw fabriek.

Heeft u één van de sessies gemist? Geen probleem, via onderstaande link kunt u deze terug kijken.