Je komt ons dagelijks tegen – Solids Rotterdam
Je komt ons dagelijks tegen
Hosokawa Micron B.V.

Je komt ons dagelijks tegen

De naam Hosokawa MicroHosokawa procestechnologieën spelen vermoedelijk een grotere rol in je dagelijks leven dan je je realiseert.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Om waspoeders te produceren die gemakkelijk oplossen in water en je shirts niet laten verkleuren zijn complexe processen nodig. Onze Flexomix technologie is daarvoor zeer geschikt . 70% van alle baby’s ter wereld slaapt droger en fijner dankzij luiers die super-absorberende polymeren bevatten, eveneens geproduceerd met Flexomix agglomereersystemen van Hosokawa.
Wie bezondigt zich niet af en toe aan snoep, chocola of chips? De kans is groot dat de ingrediënten ervan gemengd zijn met mengers van Hosokawa. Oplospoeder voor chocoladedranken, zelfgemaakt of uit een automaat, mag niet stuiven maar moet wel makkelijk oplossen in water of melk. Hoe krijg je dat voor elkaar? Nou, met meng, maal- en agglomereerapparatuur van Hosokawa bijvoorbeeld.
Andere voedingsproducten die worden geproduceerd met behulp van Hosokawa-apparatuur zijn bijvoorbeeld babymelkpoeder, allerlei bakkersingrediënten, instant soep, het paneermeel voor de meeste kroketten die in Nederland gemaakt worden en kruidenmengsels voor allerlei voedingsmiddelen.
Bijna iedereen neemt wel eens aspirine of paracetamol. Deze pijnstillers worden in Europa onder andere geproduceerd met behulp van onze Nauta vacuümmengers en -drogers en met onze Drymeister flash droger. De Hosokawa Cyclomix wordt veel gebruikt voor het mengen van inhalatiepoeders voor astmapatiënten.
Diverse cosmeticaproducten worden gemengd en gecoat in onze hoogtoerige Cyclomix mengers, waardoor een hoge kleuropbrengst ontstaat met minder kleurstof.
Om de remmen van je fiets, brommer of auto te produceren wordt ijzerpoeder gebruikt. De exacte samenstelling is zeer belangrijk voor de kwaliteit en veiligheid en dat wordt bereikt door zeer nauwkeurig te mengen in Hosokawa-mengers. Hosokawa technologie wordt tevens gebruikt bij de productie van geavanceerde polymeren voor Formule 1 racewagens.

Zie je dat je ons vaker tegenkomt dan je je waarschijnlijk hebt gerealiseerd?

Contact Information

Contact us