Tallpack levert modulaire verpakkingsoplossing voor Lavena – Solids Rotterdam
Tallpack levert modulaire verpakkingsoplossing voor Lavena
Tallpack International bv

Tallpack levert modulaire verpakkingsoplossing voor Lavena

Tallpack levert verpakkingsoplossing voor volautomatische verpakkingslijn van Lavena.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Lavena benaderde Tallpack Bulgaria voor een industriële verpakkingsoplossing ten behoeve van hun volautomatische productielijnen voor vochtige babydoekjes.

Tot dusver werden de losse pakjes handmatig in doosjes gepakt en vervolgens handmatig gepalletiseerd. Om aan de blijvend stijgende vraag te kunnen voldoen was een uitbreiding van het productieproces naar zeven lijnen noodzakelijk en de productiesnelheid per lijn moest omhoog.

Maar hoe sluit je daar een volautomatisch verpakkingsproces op aan, aangezien er gedurende de dag geschakeld wordt tussen deze productielijnen en de “handjes” de snelheid niet meer aankunnen.

Tallpack werd uitgenodigd om mee te denken voor het zo optimaal mogelijk inrichten van dit vraagstuk. Deze oplossingsvraagstukken sluiten perfect aan bij Tallpack Bulgaria, aldus Managing Director Anna Welikow van Tallpack Bulgaria.

“Het startpunt is altijd het eindproduct van de klant, dat is een vast gegeven, de basis. Vanuit deze basis gaan we de omdozen, stapelpatronen en palletstabiliteit onderzoeken. Dit gaat in nauw overleg met de klant, aangezien er minimale afnamehoeveelheden van toepassing zijn, die per product of per afnemer kunnen verschillen. En zo zijn er heel veel factoren van toepassing die invloed hebben op de gewenste stapeling op de pallet, waarbij uiteindelijk een stabiel verpakte pallet naar de klant kan worden vervoerd, schadevrij en optimale ordergrootte”.

De Lavena verpakingslijn bestaat grofweg uit de volgende modules:

1. Dozenopzetter
2. Casepacker
3. Dozensluiter
4. Bufferzone
5. Palletiseren incl. voorzien van anti-slipvellen tussen de stapellagen

Contact Information

Contact us