Insecten verwerken tot eiwitpoeder – Solids Rotterdam

Insecten verwerken tot eiwitpoeder

Beschrijving

De Drymeister combineert drogen, malen en classificeren in één installatie, zodat u volledig kunt profiteren van de enorme groei op de markt voor insecteneiwitten.
Typische verwerkingsmethoden zijn het koken van de insecten, het scheiden van de olie (die momenteel als additief voor diervoeding kan worden gebruikt) en vervolgens de belangrijkste fasen van drogen en malen. Vooral de droogfase is van vitaal belang voor het produceren van de maximale hoeveelheid hoogwaardige eiwitten uit uw insectenverwerkingslijn. Als de insecten onvoldoende gedroogd zijn, kunnen schimmels of bacteriën groeien. En overdrogen kan verbranding veroorzaken en de voedingswaarde en kwaliteit van het eiwitpoeder verminderen.
De twee meest gebruikte droogtypen zijn direct en indirect drogen. Direct drogen vindt plaats wanneer zeer hete lucht met een temperatuur van 200 – 300 ° C over het materiaal wordt geleid, wanneer het draait in een cilindrische trommel. Dit is de snellere methode, maar hitteschade is veel waarschijnlijker als het proces niet zorgvuldig wordt gecontroleerd. Met indirecte droging wordt energie geleverd via een verwarmingsmedium, bijvoorbeeld een cilinder die met stoom verwarmde schijven bevat die tevens het materiaal rond laten gaan.
De laatste stap in het proces is het malen of verkleinen van het zorgvuldig gedroogde materiaal tot de juiste poederkwaliteit voor het beoogde gebruik. Voor eiwit dat wordt gebruikt als ingrediënt in oplosbare producten zoals eiwitdrankpoeders, kan een veel fijnere molen nodig zijn in vergelijking met ‘meel’ van insecten voor gebruik in bak- en voedselrecepten. Als het uiteindelijke gebruik diervoeder is, kan een grovere kwaliteit geschikt zijn.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Online ronde tafel
sessies gemist?

8 juli werd speciaal voor de chemiesector is de sessie “De infrastructuur van de chemiefabriek van de toekomst” georganiseerd. Deltalinqs, BP en iTanks spraken tijdens deze sessie over waterstof en de toepassing hiervan.

Voor de foodsector was er de sessie “De route naar de digitale voedingsfabriek van de toekomst”.

FME/GMV, OnePlanet Research Center en Siemens spraken tijdens deze sessie over digitalisering en welke voordelen dit kan hebben voor uw fabriek.

Heeft u één van de sessies gemist? Geen probleem, via onderstaande link kunt u deze terug kijken.