Insecten verwerken tot eiwitpoeder – Solids Rotterdam
Insecten verwerken tot eiwitpoeder
Hosokawa Micron B.V.

Insecten verwerken tot eiwitpoeder

Het verwerken van insecten kan een uitdaging zijn omdat ze temperatuurgevoelig zijn en moeilijk te hanteren als nat materiaal. De Drymeister (DMR-H) maal droger elimineert die nadelen.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De Drymeister combineert drogen, malen en classificeren in één installatie, zodat u volledig kunt profiteren van de enorme groei op de markt voor insecteneiwitten.
Typische verwerkingsmethoden zijn het koken van de insecten, het scheiden van de olie (die momenteel als additief voor diervoeding kan worden gebruikt) en vervolgens de belangrijkste fasen van drogen en malen. Vooral de droogfase is van vitaal belang voor het produceren van de maximale hoeveelheid hoogwaardige eiwitten uit uw insectenverwerkingslijn. Als de insecten onvoldoende gedroogd zijn, kunnen schimmels of bacteriën groeien. En overdrogen kan verbranding veroorzaken en de voedingswaarde en kwaliteit van het eiwitpoeder verminderen.
De twee meest gebruikte droogtypen zijn direct en indirect drogen. Direct drogen vindt plaats wanneer zeer hete lucht met een temperatuur van 200 – 300 ° C over het materiaal wordt geleid, wanneer het draait in een cilindrische trommel. Dit is de snellere methode, maar hitteschade is veel waarschijnlijker als het proces niet zorgvuldig wordt gecontroleerd. Met indirecte droging wordt energie geleverd via een verwarmingsmedium, bijvoorbeeld een cilinder die met stoom verwarmde schijven bevat die tevens het materiaal rond laten gaan.
De laatste stap in het proces is het malen of verkleinen van het zorgvuldig gedroogde materiaal tot de juiste poederkwaliteit voor het beoogde gebruik. Voor eiwit dat wordt gebruikt als ingrediënt in oplosbare producten zoals eiwitdrankpoeders, kan een veel fijnere molen nodig zijn in vergelijking met ‘meel’ van insecten voor gebruik in bak- en voedselrecepten. Als het uiteindelijke gebruik diervoeder is, kan een grovere kwaliteit geschikt zijn.

Contact Information

Contact us