Check-screening poedercoating bij Profel – Solids Rotterdam
Check-screening powder coating at Profel
Russell Finex NV

Check-screening poedercoating bij Profel

Russell Compact Sieve geïnstalleerd in een poedercoatlijn bij Profel Extrusion & Finishing vermindert afval en maximaliseert de productiviteit

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Russell Compact Sieve geïnstalleerd in een poedercoatlijn bij Profel Extrusion & Finishing vermindert afval en maximaliseert de productiviteit.

Profel Extrusion & Finishing is gespecialiseerd in de extrusie van aluminium en verwerkt ongeveer 14.000 ton aluminium per jaar, waarvan 20% wordt gebruikt voor de productie van haar ramen en deuren, terwijl de overige 80% wordt verkocht aan klanten in Europa, voornamelijk in de bouw industrie. Om ervoor te zorgen dat alleen hoogwaardige frameproducten worden geleverd, wordt de poederverf gescreend voordat deze wordt aangebracht om eventuele onregelmatigheden in de aluminium profielen te elimineren.

Trilzeef geïnstalleerd in poederverflijn Het bedrijf gebruikte aanvankelijk kleine trilzeven, maar deze voldeden niet aan de capaciteitseisen en de vereiste zeefnauwkeurigheid. Het bedrijf benaderde daarom Russell Finex voor een oplossing voor hun verwerkingsproblemen, en na overleg werd er snel een Russell Compact Sieve® uitgerust met een Vibrasonic® Deblinding System geleverd om te testen op de locatie van de klant, om ervoor te zorgen dat aan de hoge kwaliteitsnormen kon worden voldaan. Na succesvolle proeven kocht Profel Extrusion & Finishing vier Russell Compact Sieves, elk uitgerust met een Vibrasonic® Deblinding System.

De Russell Compact Sieve® is een trilzeef die door zijn compacte ontwerp eenvoudig in bestaande productielijnen kan worden geïnstalleerd. Twee van de vier gekochte zeven werden geïnstalleerd aan het einde van de poederverfproductielijn, terwijl de andere twee in de poedercoatlijn werden geïnstalleerd om teruggewonnen poederverf te zeven. Met de Russell Compact Sieves geïnstalleerd, ondervonden Profel Extrusion & Finishing minder uitvaltijd en rapporteerde hun interne kwaliteitsbewakingsafdeling minder afgekeurde profielen.

Contact Information

Contact us