INADCO groeit mee met de markt – Solids Rotterdam
INADCO groeit mee met de markt
INADCO Moisture Measurement B.V.

INADCO groeit mee met de markt

In het jaar 2000 is INADCO de Horticulturele industrie in gestapt en tegenwoordig is INADCO al jaren lang de toonaangevende speler voor meetapparatuur in deze sector geworden.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

In het jaar 2000 is INADCO de Horticulturele industrie in gestapt en tegenwoordig is INADCO al jaren lang de toonaangevende speler voor meetapparatuur in deze sector geworden.
De eerste stap was de introductie in 2000 van een volautomatisch systeem om de bulkdichtheid van het substraten en potgronden te meten.
Doordat deze in volume verhandeld worden, waren er vaak discussies of de leverancier wel de juiste hoeveelheid substraat/potgrond naar de klant had gebracht omdat substraat/potgrond enorm eenvoudig kan inklinken is. Het door INADCO ontwikkelde volautomatische meetsysteem daarvoor (bulkdichtheid-meter inline) wordt heden ten dage Europawijd ingezet tijdens de productie en verhandeling van substraten en potgronden. Maar voor INADCO bleef het hier niet bij. Met het succes van de Bulkdichtheid-meter kwam een ander issue ter sprake, het vochtgehalte in het substraat/potgrond. Een goede vocht huishouding zorgt ervoor dat voedingsstoffen in balans wordt vrijgegeven tijdens de teelt.
Binnen de industrie waren alle voorhanden technieken al getest zonder voldoende positief resultaat. INADCO ging ook hier de uitdaging aan dat resulteerde in een toevoeging aan de bestaande Bulkdichtheid-meter met een nieuw ontwikkelde geïntegreerde vochtmeter.

Door de jaren lange ervaring is INADCO niet alleen maar een leverancier voor meetapparatuur maar ook adviserend bij vragen over het productieproces.

Met extra toevoegingen aan de Bulkdichtheid-meter, speciale weegbanden (voor hele lichte producten) , doseersystemen voor het vullen van BigBales of BigBags en de laatste innovatie in het scannen van het volume met de Cross Scanner tijdens het productieproces blijft INADCO zijn productreeks en diensten uitbreiden in een industrie waarin kwaliteitseisen van het substraat/potgrond door verdergaande robotisering steeds groter worden, meer recepturen worden gebruikt en dat te maken heeft met steeds laagwaardiger grondstoffen als alternatieven voor het gebruik van veen.

Contact Information

Contact us