Snellere levering door ATEX typegoedkeur – Solids Rotterdam
Snellere levering door ATEX typegoedkeur
Van Beek

Snellere levering door ATEX typegoedkeur

ortaan kunnen we sneller en voordeliger schroeftransporteurs voor een ATEX categorie 1 omgeving leveren.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voortaan kunnen we sneller en voordeliger schroeftransporteurs voor een ATEX categorie 1 omgeving leveren. Wij hebben namelijk een ATEX typegoedkeur van notified body TÜV-Rheinland gekregen voor een groot deel van de machines die we voor categorie 1 maken.

Machines die worden ingezet in explosiegevoelige omgevingen moeten een ATEX-keurmerk hebben. Voorheen moesten we iedere individuele schroeftransporteur door een keurmeester van TÜV laten controleren voordat deze een ATEX-keurmerk kreeg.

Typegoedkeur
“Dat is een tijdrovend en kostbaar proces”, zegt Eric de Jong, Manager Operations bij Van Beek. Om de doorlooptijd korter te maken en de kosten te drukken zijn we daarom het traject van een typegoedkeur in gegaan. “Daarmee regel je dat er geen keurmeester meer langs hoeft te komen voor de machines die je volgens de specificaties van de typegoedkeur bouwt.”

History based ervaring
Deze typegoedkeur wordt niet zomaar verstrekt, vertelt De Jong. “TÜV komt hier al jaren. De keurmeesters hebben honderden van onze machines voor de diverse ATEX-categorieën beoordeeld en daarmee hebben we wat ze noemen history based ervaring: we hebben al die tijd bewezen dat we aan de eisen voldoen. De keurmeesters hebben gezien dat onze documentatie op orde is en ze kennen het vakmanschap van onze productiemedewerkers.”

Kwaliteitsnormering
Een tweede punt dat we moesten aantonen is dat de machines altijd op dezelfde manier worden gemaakt en daarmee aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. “Dat is in het kort wat je beschrijft in de kwaliteitsnorm ISO 9001:2015, waar Van Beek reeds enkele jaren aan voldoet.”

Testmachine voor TÜV
Begin vorig jaar hebben we een testmachine gemaakt waar TÜV zich op mocht uitleven, zegt De Jong. “Deze testmachine was uitgerust met alle mogelijke uitbreidingen die we binnen de typegoedkeur willen laten vallen.”

Lees het hele artikel op: https://www.van-beek.nl/nieuws/sneller-door-atex-typegoedkeur

Contact Information

Contact us