5 Voordelen van centraal vacuüm – Solids Rotterdam
5 Voordelen van centraal vacuüm
Busch

5 Voordelen van centraal vacuüm

Hogere bedrijfszekerheid, minder operationele kosten en gemakkelijk onderhoud? Een centraal vacuümsysteem kent vele voordelen. Wij hebben deze en andere voordelen voor u op een rij gezet:

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voordeel 1: Hogere uptime
Kiest u voor een centraal vacuümsysteem, dan kiest u voor maximale bedrijfszekerheid. Door de stand-by-vacuümpomp die automatisch start als één van de vacuümpompen uitvalt, wordt downtime voorkomen. Dit geeft maximale productiezekerheid.

Voordeel 2: Geen productieverstoring tijdens onderhoud
Tijdens onderhoud komt de productie niet stil te liggen. Alle onderhoudswerkzaamheden aan de individuele vacuümpompen van de centrale vacuümvoorziening worden uitgevoerd terwijl het systeem in bedrijf is. Onderhoud is gemakkelijker dankzij een betere toegankelijkheid.

Voordeel 3: Energiebesparing
Centrale vacuümsystemen hebben minder vacuümpompen nodig dan een niet-centrale vacuümvoorziening. Zelfs wanneer de stand-by-vacuümpomp wordt meegerekend! Dit leidt tot een lager energieverbruik.

Voordeel 4: Demand-driven werking
Door frequentieregelingen en op- en afschakelen van vacuümpompen, wordt met een centrale vacuümvoorziening precies in de behoefte voorzien. Dit leidt tot nog meer energiebesparing en lagere kosten.

Voordeel 5: Lagere operationele kosten
Bedrijfskosten vallen een stuk lager uit. Niet alleen doordat er minder vacuümpompen nodig zijn dankzij de demand-driven aansturing, maar ook doordat er minder koeling nodig is in de productieruimte worden aanzienlijke kosten bespaard. De eventuele mogelijkheid van warmteterugwinning zorgt voor nog hogere kostenbesparingen.

Naast deze voordelen, zijn er nog vele andere voordelen te noemen. Kom langs op onze stand en we vertellen u er graag over!

Contact Information

Contact us