Munters Netherlands BV – Solids Rotterdam
Munters Netherlands BV

Munters Netherlands BV

About us

Behandeling van bulkgoederen
Hygroscopische producten trekken vocht aan en houden dat vast. Vanaf het transport van deze materialen tot de afgewerkte productie en alle tussenstops, kunnen vochtproblemen een dure aangelegenheid worden.

Effecten van ongecontroleerde vochtigheid
Vrijwel elke stof of verbinding heeft een bepaalde affiniteit om vocht uit vochtige lucht te absorberen en vocht af te geven wanneer de omgevingslucht droog is. In het geval van hygroscopische ingrediënten is hun affiniteit om vocht uit de lucht te absorberen bijzonder gevoelig. Deze absorptie van vocht zorgt ervoor dat veel hygroscopische ingrediënten aan elkaar gaan kleven en klonteren. Als deze producten eenmaal kleverig zijn geworden, hopen ze zich op in treinwagons, silo’s, transportleidingen en mengmachines. Opstapeling veroorzaakt productschade, verstoppingen en onderbrekingen in de productstroom, en vertraagt verder de productieprocessen, wat leidt tot afval, hygiëne- en voedselveiligheidsproblemen, en in het algemeen tot kostbare stilstandtijd.

Munters oplossing
Munters ontvochtigingssystemen voor bulkopslag en -verwerking worden op grote schaal gebruikt om condensatie en andere vochtgerelateerde problemen in alle bulkverwerkings- en opslagprocessen te voorkomen. Door geconditioneerde lucht te leveren met silo- en bulkontvochtigers op de juiste vochtigheids- en temperatuurniveaus voor het specifieke product, werken silo’s, transportbanden en mengapparatuur efficiënter, waardoor de kosten en tijd die nodig zijn voor het reinigen worden verminderd.

Voordelen met Munters
Verzekert de kwaliteit van het product
Verbetert de productstroom
Vermindert productverspilling
Voorkomt klonteren en opeenhoping van ingrediënten
Vermindert productiestops voor reiniging
Verkort de droogtijd na het reinigen

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Products

News

Jobs

Contact information

Contact us