Nieuw Easy Clean System van Mouvex – Solids Rotterdam
Nieuw Easy Clean System van Mouvex
Spin Pompen

Nieuw Easy Clean System van Mouvex

Slimme CIP zonder bypass

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Op stand N104 geeft Spin Pompen een live-demo van het nieuwe Easy Clean Systeem (ECS) van Mouvex. Deze slimme oplossing maakt het gebruik van een externe CIP-bypass overbodig en zorgt voor een eenvoudig en efficiënter CIP-proces. De unieke feature is leverbaar op de H-FLO hygiënische oscillerende zuigerpompen van de fabrikant.

Geen CIP-bypass
Het Easy Clean System is ontwikkeld om het cippen van de Mouvex pomp sneller en gemakkelijker te maken. Met deze uitgekiende optie is de CIP-bypass functie volledig in de pomp geïntegreerd. Hierdoor kan het leidingwerk rond de pomp zonder externe bypass-leiding en -kleppen uitgevoerd worden.

De reiniging blijft op volle CIP-capaciteit mogelijk.

Unieke werking
Speciaal voor de ClP is het transmissieblok van de H-FLO zuigerpomp met ECS voorzien van een luchtaansluiting.

Als er tijdens de reiniging perslucht (4bar) in het transmissieblok wordt gebracht, wordt de balg in de pomp uitgerekt. Er ontstaat ruimte tussen de disc en de cilinder, waardoor de CIP-vloeistof optimaal en met een minimale drukval door de pomp kan stromen.

Het Easy Clean System kan worden toegepast tot een maximale zuigdruk van 6 bar op de pompinlaat tijdens het cippen.

Voordelen

De opstelling is compacter en de installatiekosten (geen externe CIP-bypass).

Het ECS voorkomt het grote nadeel van een klassieke bypass-leiding: de veroudering van het stilstaande product en de bacteriegroei tijdens de gehele productiecyclus.

Het is niet nodig om de pomp tussen de warme en koude fasen van de CIP af te laten koelen.

De CIP is mogelijk zonder extra speling in de interne pompconstructie. Zo verliest de pomp geen rendement en blijft deze 100% volumetrisch.

De pomp is minder gevoelig voor waterslag en de drukschommelingen die tijdens de CIP reiniging kunnen ontstaan.

Het systeem beperkt de drukval over de pomp. Hierdoor blijft de maximale capaciteit van de CIP+ pomp beschikbaar voor de reiniging van de installatie.

Contact Information

Contact us