Lancering van de nieuwe Ampco ZP4 draaizuigerpomp op standnummer N104 – Solids Rotterdam
Lancering van de nieuwe Ampco ZP4 draaizuigerpomp op standnummer N104
Spin Pompen

Lancering van de nieuwe Ampco ZP4 draaizuigerpomp op standnummer N104

De meest veelzijdige en robuuste hygiënische "doseerpomp"

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Op de stand van Spin Pompen (N104) vindt de lancering plaats van de ZP4 hygiënische draaizuigerpomp van Ampco. Met een lengte van minder dan 20 cm is deze blokbouwpomp met servoaandrijving de meest compacte draaizuigerpomp. Maar wat deze pomp vooral bijzonder maakt is de unieke combinatie van een lage capaciteit (max. 500 l/uur) met een CIP-reinigbaar volumetrisch pompprincipe voor zowel laag- als hoogviskeuze producten. Zo is de nieuwe ZP4 in een klap ook de meest veelzijdige en robuuste hygiënische doseerpomp die er bestaat.

Het design van deze mini-uitvoering van de Ampco draaizuigerpompen voldoet aan de hoogste hygiëne-eisen. Zo is dit nieuwe model volledig uit RVS vervaardigd. Ook zorgt het ontwerp zonder dode ruimtes ervoor dat er geen productresten in de pomp achter kunnen blijven. Daarnaast is de Ampco ZP4 CIP-/ SIP-reinigbaar.

De nieuwe ZP4 draaizuigerpomp kenmerkt zich door haar volmetalen en robuuste constructie.

Het uitgekiende ontwerp zorgt ervoor dat er, zelfs tussen de rotoren, geen metaal-op-metaal contact plaatsvindt. Bovendien garandeert de constructie dat er geen slijtdelen in aanraking komen met de gedoseerde vloeistof. Zo worden risico’s op productcontaminatie voorkomen. Een groot voordeel t.o.v. bijv. membraandoseerpompen, waarbij door slijtage of membraanbreuk stukjes PTFE/Teflon en dus PFAS in het product terechtkomen.

Terwijl andere (hygiënische) doseerpompen alleen toegepast kunnen worden voor het doseren van producten met een lage of middelhoge viscositeit (tot ca. 5.000/10.000 cP) is de ZP4 draaizuigerpomp in te zetten voor zowel laag- als hoogviskeuze producten, tot een viscositeit van 200.000 cP.

Anders dan bij membraandoseerpompen wordt er bij dit pompprincipe bovendien geen gebruik gemaakt van kogels, kleppen e.d. Daardoor leent de ZP4 pomp zich uitstekend voor vloeistoffen die kleine deeltjes of kristallen bevatten.

Cap.: max. 500 l/uur
Druk: tot 20 bar
Viscositeit: tot 200.000 cP
Slagvolume: 0,06 l
Doseerbereik: 1:1.400

Contact Information

Contact us