Flow meten in een verstoord Flowprofiel, kan dat? – Solids Rotterdam
Flow meten in een verstoord Flowprofiel, kan dat?
Endress + Hauser BV

Flow meten in een verstoord Flowprofiel, kan dat?

“Flow Disturbance Compensation" voor maximale prestaties bij een verstoorde doorstroming.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De Prosonic Flow P 500 is bij uitstek geschikt voor industriële procesinstallaties met daarin vaak een beperkte leidingnetwerk. Dankzij de gloednieuwe FlowDC functie, heeft de Prosonic Flow P 500 slechts een minimale rechte aanstroomlengte nodig en kan daarom zelfs worden gebruikt op plaatsen waar de ruimte minimaal is. Aangezien de Prosonic Flow P 500 rechtstreeks op de buitenkant van de leiding wordt geïnstalleerd, hoeft het lopende proces niet te worden onderbroken. Hierdoor blijft u flexibel en kunt u de Prosonic Flow P 500 installeren waar en wanneer u maar wilt – onafhankelijk van het ontwerp van uw pijpleiding.

FlowDC functie voor maximale prestaties bij verstoorde doorstroming
Verstoorde stromingsprofielen kunnen de nauwkeurigheid van een debietmeter nadelig beïnvloeden. De Prosonic Flow P 500 is ‘s werelds eerste ultrasone debietmeter met een FlowDC functie die effecten van stromingsverstoringen op het meetsignaal detecteert en automatisch compenseert via berekening. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om een consistente nauwkeurigheid te behouden, zelfs bij een aanzienlijke reductie van de aanstroomlengte – bijvoorbeeld van 15 leidingdiameters (15DN) helemaal naar beneden tot 2 leidingdiameters (2DN).

Ultrasone debietmeting met clamp-on sensoren wordt in de procesindustrie al tientallen jaren met succes toegepast. In tegenstelling tot mechanische meters met hoge onderhoudsvereisten, hebben ultrasone debietmeters geen bewegende onderdelen. Deze niet-intrusieve meetmethode met sensoren die rechtstreeks op de leiding zijn gemonteerd, maakt een veilige meting mogelijk van corrosieve, abrasieve en toxische vloeistoffen – ongeacht hun eigenschappen, zoals geleidbaarheid en druk.

Prosonic Flow P 500 wordt gebruikt voor het meten van een grote verscheidenheid aan vloeistoffen, zoals chemicaliën, vloeibare koolwaterstoffen, oplosmiddelen, zuren, basen, water en vele andere.

Contact Information

Contact us