AVK Repico® – Grip koppeling – Solids Rotterdam
AVK Repico® – Grip coupling
AVK Industrial Nederland BV

AVK Repico® – Grip koppeling

Uitdaging voor groot scheepsbouwbedrijf

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Op een sleepboot werden ze gedwongen om de lengte van 2 stalen zuigleidingen aan te passen, met een buitendiameter (OD) van 355 mm.
Om verschillende redenen was lassen geen optie, daarom was de scheepsbouwer dringend op zoek naar 2-delige DN350-koppelingen. Een van de eisen was dat de koppelingen een BV (Bureau Veritas) goedkeuring moesten hebben.

Een projectmanager van de scheepsbouwer nam contact op met AVK, om te kijken of zij konden ondersteunen bij het bieden van een snelle maar duurzame oplossing. Binnen 2 dagen produceerde AVK Rewag 2 Repico® DN350 Grip koppelingen, volledig uitgevoerd in RVS AISI316L. Deze twee Repico® koppelingen werden voorzien van een rvs inzetring om de NBR pakking te beschermen.

Slechts 2 dagen later installeerden servicemonteurs de Repico’s® zonder enige vertraging in een Zuid-Europese haven. Ze waren onder de indruk van de eenvoudige installatie en prestaties van de Repico® koppelingen. Het duurt slechts een paar minuten om de Repico’s te installeren, waarbij alleen een momentsleutel nodig is.

Tot ieders tevredenheid kon het schip na slechts 5 dagen weer verder.

Contact Information

Contact us