Bezoekerssectoren tijdens Solids Rotterdam | 1 & 2 oktober 2025

Ontmoet deze sectoren op Solids

Solids, onderdeel van Rotterdam Processing Week, trekt een brede bezoekersdoelgroep. Deze groepen hebben wij opgedeeld in een zestal sectoren. Lees hieronder meer over de sectoren en waarom u Solids Rotterdam zou moeten bezoeken op 1 & 2 oktober 2025 in Rotterdam Ahoy.

Afval- & Proceswater

De noodzaak om efficiënt met water om te gaan in de industrie zal de aankomende jaren alleen maar groter worden. Daarnaast speelt het nu ook mee dat de behandeling van proces- en afvalwater energie vereist en ook dit proces dus zo energie-efficiënt ingericht wordt.

Waterstoftechnologie

De waterstoftechnologie heeft veel potentieel als een schone en duurzame energiebron. Het gebruik van waterstof kan helpen bij het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Er zijn echter nog enkele uitdagingen die moeten worden aangepakt om waterstof op grote schaal te implementeren binnen de industrie.

Food & Feed

De voedingsmiddelenindustrie is een intensieve gebruiker van energie en water. Daarnaast worden consumenten zich steeds bewuster van gezondheid, duurzaamheid en andere aspecten bij het kiezen van de voedingsmiddelen.

Olie & Gas

De olie- en gasindustrie is een essentiële sector die wereldwijd een cruciale rol speelt in de energievoorziening. Van het winnen en raffineren van ruwe olie tot het verwerken van gas en het transporteren van deze waardevolle grondstoffen, hebben professionals in deze sector dagelijks te maken met diverse uitdagingen en complexiteiten. Solids Rotterdam begrijpt deze behoeften en biedt een gespecialiseerd platform waar experts uit de industrie samenkomen om oplossingen te vinden voor hun specifieke uitdagingen.

Metal Processing

Professionals in de metaalverwerkingsindustrie begrijpen de complexiteit en uitdagingen die gepaard gaan met het efficiënt en effectief verwerken van metaalpoeders, schroot en andere bulkmaterialen. Op Solids Rotterdam vinden zij een breed scala aan exposanten, presentaties en technologieën die specifiek zijn afgestemd op hun behoeften. Ze kunnen oplossingen en inzichten ontdekken voor het verwerken van ruw metaal, het recyclen van schroot en het optimaliseren van productieprocessen.

Petrochemie

Professionals in de petrochemie begrijpen de complexiteit en uitdagingen van hun vakgebied. Het verwerken en behandelen van poeders, granulaten en bulkmaterialen speelt een cruciale rol in hun productieprocessen. Op Solids Rotterdam vinden zij een breed scala aan exposanten, presentaties en technologieën die specifiek zijn gericht op hun behoeften. Ze kunnen de nieuwste ontwikkelingen ontdekken die de efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid van hun petrochemische processen verbeteren.