Delft Solids Solutions bv – Solids Rotterdam
Delft Solids Solutions bv

Delft Solids Solutions bv

About us

Delft Solids Solutions is een contract research organisatie opgericht in 2002. Wij leveren hoogwaardige diensten gericht op vaste stof analyse middels research & development, cursussen & seminars en consultancy. Onze kernactiviteiten zijn poeder-, deeltjes- en porositeitsonderzoek, geschikt voor een grote variëteit aan poeders, granules en aanverwante materialen. Een goede beschrijving van deeltjes op microniveau levert een beter begrip van het gedrag, controle en toepassing van het product op macro niveau.
Naast het onderzoeken van meer fundamentele eigenschappen zoals deeltjesgrootte, deeltjesvorm, porositeit, oppervlak en dichtheid, zijn wij goed geoutilleerd om poedergedrag te onderzoeken: opslag, caking, stromingsgedrag, silo ontwerp, plakgedrag, mengen en ontmengen, sterkte en breekgedrag van deeltjes, stofgedrag ook in relatie tot regelgeving Europese Commissie, invloed van vocht en temperatuur op bovenstaande.
Op deze wijze kan een goede correlatie worden verkegen tussen de fysische eigenschappen van vaste stoffen en hun gedrag tijdens opslag, transport, processing en een geoptimaliseerde toepassing.
Voorts beschikken wij over Powder Processing apparatuur waarmee op kleinere schaal van enkele 100 gram tot enkele kilogrammen unit operations kunnen worden onderzocht en hiermee kan worden gemengd, gegranuleerd, gecoat, gedroogd, pneumatisch transport, etc.

News

Jobs

Contact information

Contact us