Heilig Mixing Technology B.V. – Solids Rotterdam
Heilig Mixing Technology B.V.
Heilig Mixing Technology B.V.

Heilig Mixing Technology B.V.

About us

NM Heilig BV
ONE-STOP-SHOP FOR RECYCLING AND BULK MATERIAL HANDLING SYSTEMS
NM Heilig BV designs, manufactures and installs customer-specific machinery for dry bulk material handling and waste processing systems. From concept to installation, and supply of single machines to turnkey treatment plants worldwide. Stationary or mobile solutions for your bulk terminal or recycling facility.

NM Heilig BV is your one-stop-shop for recycling and bulk material handling systems. Bulk material handling, production, and recycling systems: we design, develop, deliver, install, and maintain a wide variety of machinery, from single units to complete turnkey installations. With our expertise and experience, we have been supplying many industries in the field of recycling and handling of dry bulk goods. This experience leads us to aim for higher goals every year, to keep developing, and to help our clients meet their stringent demands.

NM Heilig is proud to offer installations with:
– over 98% continuous operation, so hardly any downtime for maintenance
– 90%-99% of recovery and purity rates in plastic recycling thanks to optical sorting (NIR)
– over 6000 ton/hour capacities (depending on bulk handling conveyance, materials, and density)
– exact conveying capacity measurements up to +/- 0,5%

We pursue these numbers for every unit and every installation we supply. Not for high-capacity and complex systems, but also standard applications demonstrating a strong and efficient solution.

Aside from the design and production, we offer our services in technical support, maintenance, and overhauling for both for NM Heilig units or full installations and other existing systems.

HEILIG MIXING TECHNOLOGY
SPECIALIST IN MIXING TECHNOLOGY
We know that every industry requires its own (unique) mixing specifications. It is all in the detail, that is why we offer customized industrial mixers. We deliver mixers as standard, but we also design customized industrial mixers meeting the high quality industry standards you need. For over 40 years we have been supplying our customers with mixing solutions in various industries, such as: the food, confectionery, veterinary, bakery, paint, metals, minerals, plastics, pharmaceutical, chemical and the recycling industry.

We offer complete configurations with mixers, screening machines, bunkers (storage), silos and/or conveyors. We also deliver stand-alone units and components. In addition to the industrial mixing systems we offer technical support, maintenance services and spare parts that enables you to keep your system operating at its best for years to come. Contact us and benefit from our years of experience and specialized knowledge.

As part of Heilig Group we are able to offer your our one-stop shop concept: we develop, engineer, manufacture, pre-assemble, install, offer technical support and 24/7 emergency services.

News

NEW CONICAL MIXER DELIVERY

NEW CONICAL MIXER DELIVERY

Our Mixers department has again completed a conical mixer. The mixer has a capacity of 10,000 liters (based on water filling), is completely stainless steel inside and will be delivered including support frame and a dosing cabinet.

Read more »

Jobs

MONTEUR MENGERS

Voel jij je thuis in de fijne techniek, maak je graag mooie producten met je handen en houd je van een grote afwisseling van werkzaamheden en locaties? Dan is dit jouw uitdaging!

Wat doe je als Monteur Mengers?
Als Monteur Mengers werk je met het team van Heilig Mixers aan de bouw en montage van nieuwe conische mengsystemen. Ook pleeg je onderhoud en los je storingen op aan bestaande installaties. Aan de hand van technische tekeningen ben jij in staat om de juiste onderdelen te bewerken en monteren om zo het eindproduct te realiseren. Moeten er onderdelen aan elkaar gelast worden of een motorblok uit elkaar gehaald worden? Dan draai jij daar je hand niet voor om! Ook is het voor jou geen enkel probleem om op locatie bij de klant een passende oplossing te bedenken.

View Jobs Ads »

Tekla Engineer

In de functie van Tekla Engineer werk je aan diverse projecten en ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en detailleren van onderdelen van onze klant-specifieke installaties voor de bulk handling en recycling industrie. Hierbij kun je denken aan het verzorgen van 3D modellen, verkoop- en ontwerptekeningen en complete productiepakketten. De nadruk ligt op staalbouw, bordessen, trappen en hekken en frames voor de meest uiteenlopende machines. Daarnaast behoort het beheren van de model-map (Tekla) en de database met tekeningen ook tot jouw verantwoordelijkheden.

View Jobs Ads »

Technisch inkoper

Als technisch inkoper ben je verantwoordelijk voor het inkoopproces van diverse goederen, zoals onderdelen voor machines, en diensten voor de realisatie van onze projecten. Dit doe je tegen de beste condities binnen de gestelde kwaliteitseisen en budget. In deze rol heb je veel contact met collega’s van projectteams die jou voorzien van de specificaties van goederen die ingekocht dienen te worden. Aan de hand van de specificaties weet jij welke leveranciers je kunt benaderen en start je met het aanvragen van offertes en begin je de onderhandelingen over de leveringsvoorwaarden.

Je bouwt duurzame relaties op met huidige leveranciers, maar gaat ook op zoek naar nieuwe samenwerkingsverbanden en houdt de ontwikkelingen in de markt nauwlettend in de gaten. Hierdoor ben je in staat om bij projecten een adviserende rol in te nemen en initieer je inkoop gerelateerde verbeteracties. Ook blijf je scherp op het beperken van de financiële en juridische risico’s.

View Jobs Ads »

Werkvoorbereider

In de functie van Werkvoorbereider werk je samen met een enthousiast team van professionals aan een van onze uitdagende, internationale projecten. Als Werkvoorbereider inventariseer je in overleg met de (Senior) Project Manager wat de benodigdheden voor de uitvoering van het project zijn om vervolgens aan de slag te gaan met de organisatie.

Je koopt goederen en diensten in tegen de meest gunstige marktomstandigheden en je controleert de kwaliteit van deze goederen en diensten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de inzet van mensen en materiaal ten behoeve van het project waar je aan werkt en beoordeel je project- en productietekeningen. Ook coördineer je de rapportages van werkplek inspecties en toolboxmeetings.

View Jobs Ads »

Projectmonteur

Als Projectmonteur werk je met een montageteam aan de bouw van nieuwe installaties (zoals recycling installaties, transportsystemen en bulk handling systemen), pleeg je onderhoud en los je storingen op aan bestaande installaties. Houd je van een grote afwisseling van werkzaamheden en locaties? Dan is dit jouw uitdaging!

De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats op de diverse locaties van onze klanten. Door ons internationale karakter zijn de werklocaties zowel in binnen- als buitenland.

View Jobs Ads »

Project Manager Service

In deze functie ben je werkzaam op onze Service afdeling en adviseer je klanten over onderhoud aan bestaande installaties. Heeft de klant een installatie waar preventief onderhoud aan gedaan moet worden of de wens voor een nieuwe machine? Dan ga je in gesprek met de klant om de behoefte in kaart te brengen en adviseer je de klant waar nodig. Na het uitbrengen van een offerte en natuurlijk het akkoord van de klant ga je aan de slag met de realisatie van het project. Jouw doel? Hetgeen de klant bij ons heeft gekocht op een juiste wijze realiseren.

View Jobs Ads »

Technisch Engineer

Als Technisch Engineer bij N.M. Heilig B.V. ben je verantwoordelijk voor het analyseren van projectaanvragen en het ontwerpen van onze installaties en/of machines. Hierbij kun je denken aan het verzorgen van verkooptekeningen en ontwerp- en productietekeningen in samenspraak met hoofd Engineering dan wel rechtstreeks naar de verkoop of Project Manager. Tijdens de realisatiefase geef je technische ondersteuning aan de Project Managers.

View Jobs Ads »

Contact information

Contact us