vol automatische big bag vulinstallatie middels een robot – Solids Rotterdam
vol automatische big bag vulinstallatie middels een robot
Kalkman Projecten b.v.

vol automatische big bag vulinstallatie middels een robot

automatisch vullen van big bags zonder medewerkers

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Big bag vulinstallaties
Kalkman Projecten levert als Benelux-vertegenwoordiging van de Deense fabrikant PanPac Engineering volautomatische big bag vulinstallaties met capaciteiten tot circa 130 big bags per uur. Voor het inhangen van de big bags zijn er twee mogelijkheden:
• De lege big bags liggen op een stapel waarvan de robot er steeds één afpakt en op een tafel legt. De robot herkent door middel van een vision-systeem de vulopening en schuift die op de vulbuis.
• Het is ook mogelijk om een big bag vanaf een rol op een tafel af te wikkelen, waarna een positioneringssysteem ervoor zorgt dat de robot de big bag correct plaatst, eventueel direct op een pallet.

Na het vullen wordt de binnenzak (inner liner) geseald en naar binnen gedrukt. Hierna wordt de big bag dicht geknoopt. Voor het bedrukken van de volle big bag wordt deze opgetild om hem rimpelloos te maken. Big bags tot een hoogte van 1000 mm zijn volautomatisch op elkaar te stapelen. De vulinstallaties zijn geschikt voor een verscheidenheid aan big bag uitvoeringen en kunnen desgewenst worden voorzien van geïntegreerde stoffilters.
Ook het oppakken, vullen, sluiten, labelen, stapelen en transporteren van emmers is volledig te automatiseren. Vaak wordt daarbij geen stoffilter maar een geïntegreerde dampafzuiging toegepast.

Contact Information

Contact us