Efficiënt werken met eigen graanopslag – Solids Rotterdam

October 1st & 2nd 2025 –  Rotterdam Ahoy

Efficiënt werken met eigen graanopslag

Efficiënt werken met eigen graanopslag

Varkensbedrijf Rientjes uit Raalte was al bekend met Jansen&Heuning toen hij in 2019 besloot te willen investeren in een dubbele graanopslag van elk 800 ton.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Rientjes wilden op hun bedrijf zo efficiënt mogelijk werken, met minimale transportbewegingen, en besloten daarom dat ze hun eigen graan, en graan uit de regio zelf wilden kunnen opslaan. “Ik kende Jansen&Heuning al, en ik ben ze via artikelen en het internet blijven volgen.” Rientjes besloot voor een eigen graanopslag te gaan om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken binnen zijn bedrijf. Na veelvuldig contact met Jansen&Heuning werd gekozen voor een graanopslag van 1.600 ton.
“De samenwerking verliep erg prettig. Er werd goed meegedacht met de specifieke wensen die wij hadden voor deze installatie. Ondanks dat de bouw door het coronavirus vertraagd werd, is er alles aan gedaan om de nieuwe oogst toch in de silo’s te kunnen opslaan; dat is gelukt.”

Met een vulsnelheid van 60 ton per uur gaat het graan in een rap tempo vanuit de stortput de silo’s in. “Het is een gebruiksvriendelijke installatie geworden. Het graan is goed te bewaren zonder dat er veel stof en ongedierte bij komt kijken.”

Rientjes is zeer tevreden: “Ik ben blij dat ik voor deze silo’s van Jansen&Heuning gekozen heb. De voorbereiding en uitvoering verliepen soepel. Ook in de nazorg en het leveren van kennis over het gebruik van de installatie is Jansen&Heuning zeer sterk.” Met een installatie die aan alle verwachtingen voldoet is de totaalindruk van Rientjes bovenmatig goed.

Contact Information

Contact us