Omsnoeren met de Tallpack-Silverline is duurzaam, ergonomisch en financieel een plus – Solids Rotterdam

October 1st & 2nd 2025 –  Rotterdam Ahoy

Omsnoeren met de Tallpack-Silverline is duurzaam, ergonomisch en financieel een plus
Tallpack International bv

Omsnoeren met de Tallpack-Silverline is duurzaam, ergonomisch en financieel een plus

Het blijft een hele uitdaging om pallets met stapels kratten, kisten, fusten of dozen te palletiseren conform de EUMOS 40509 richtlijnen. Veelal is er sprake van uiteenlopende pakket- of pallethoogten, gewicht, stabiliteit en productiesnelheid.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het blijft een hele uitdaging om pallets met stapels kratten, kisten, fusten of dozen te palletiseren conform de EUMOS 40509 richtlijnen. Veelal is er sprake van uiteenlopende pakket- of pallethoogten, gewicht, stabiliteit en productiesnelheid. Bovendien proberen steeds meer bedrijven de hoeveelheid plastic te verminderen en is het zeker de moeite waard om daarbij omsnoeren als verpakkingstechniek te overwegen. Slechts met enkele bandjes stabiliseer je de grote stapels kratten, kisten, fusten of dozen.

Handomsnoeren kan om diverse redenen niet meer wenselijk zijn. Bijvoorbeeld in verband met aantallen pallets, ergonomie, veiligheid en snelheid. Daarentegen is het omsnoeren in een volautomatische lijn niet nodig of haalbaar door overcapaciteit, meerdere verpakkingslocaties, interne transportbewegingen of gevraagde investeringen. Als antwoord op onder meer deze overwegingen heeft Tallpack hiervoor speciaal de Silverline omsnoeringsmachines ontwikkeld met een gunstig geprijsde horizontale en verticale toepassing en met zowel een volautomatische, semi- automatische of manuele bediening.

Bedrukt omsnoeringsband in plaats van “security tape”

In de Logistieke Sector wordt veelal “security tape” toegepast als verzegeling van de palletverpakking. De “security tape” kan worden vervangen voor (on)bedrukt omsnoeringsband.

Toekomstgericht

De Silverline omsnoeringsmachines kunnen zowel stand alone als ook in een modulaire verpakkingslijn worden geïntegreerd, waarbij het logistieke proces 24/7 probleemloos draait. Kortom met de Silverline maakt u een goede keuze voor nu en de toekomst door uit te breiden of aan te passen aan nieuwe situaties in het logistieke proces.

Bij deze machine wordt kunststofband (PP of PET) meegeleverd, zodat u direct aan de slag kunt. Onze verpakkingsconsultant bepaalt samen met u de diverse omsnoeringsprogramma’s naar aanleiding van een palletstabiliteitstest. Geen onderbuikgevoel, maar gebaseerd op metingen in de praktijk op uw locatie.

Contact Information

Contact us