Programma Solids Rotterdam 2021

Een kijk in de toekomst van procestechnologie

Gebruikers uit verschillende sectoren bezoeken dit evenement om te netwerken. Dit jaar meer dan ooit!
Maar zeker ook om nieuwe innovaties te ontdekken en antwoorden te krijgen op actuele vragen en uitdagingen die spelen in de industrie.

Tijdens het vrij toegankelijke conferentieprogramma op Solids, Pumps & Valves en M+R staan de thema`s Machine, Duurzaam en Veiligheid centraal.

De kennispartners laten u zien wat u kunt doen om slimmer, efficiënter, duurzamer en veiliger kunt produceren.
Best practices uit o.a. de sectoren food en chemie worden uitgelicht en dienen als inspiratie voor andere sectoren.
Kortom, wat kunnen sectoren van elkaar leren?

Zo krijgt u tijdens de presentaties antwoord op de vragen hoe de ketenintegratie door digitalisering in een voedselbedrijf eruit ziet.
Wat oplossingen zijn voor veiligheidsbeheersing van steeds complexer wordende productieomgevingen.
En welke rol de industrie speelt in het behalen van de doelstellingen uit het klimaatakkoord.


De presentaties en workshops zijn praktisch ingestoken. Door het bijwonen van de sessies wordt u niet enkel geïnspireerd,
ook krijgt u concrete handvatten aangereikt voor het vormen van een eigen visie en strategie.

Kennisprogramma 6 oktober 2021

Tijdens de presentatie nemen KWR en TKI Watertechnologie bezoekers mee in vraaggestuurde onderzoeksprojecten die passen binnen de thema’s: zorgdragen voor schoon en veilig water, hergebruiken van water en grondstoffen, energie opwekken en opslaan met water en slim meten en handelen voor water en infrastructuur.

Coen Gulijk, TNO, en Obi4wan presenteren u de voordelen van chatbots voor de industrie. Tijdens de workshop kunnen bezoekers er live mee experimenteren en TNO van feedback voorzien. 

Alice Krekt (Deltalinqs | H-Vision) zal samen met Mark Oosterveer (iTanks) in gesprek gaan met het publiek over de route naar de fabriek naar de toekomst en welke rol waterstof hierin heeft.

Wilfred Bos, Customer Leader bij Aptean Foodware 365 zal u tijdens deze interactieve presentatie meer vertellen over digitalisering binnen de voedingsbranche.

ISPT en KWR zullen in samenwerking met Friesland Campina een award uitreiken aan studenten die de beste oplossing hebben bedacht voor de case bij Friesland Campina.

Kennisprogramma 7 oktober 2021

Wilfred Bos, Customer Leader bij Aptean Foodware 365 zal u tijdens deze interactieve presentatie meer vertellen over digitalisering binnen de voedingsbranche

Kees Roest, Programma Manager ISPT zal meer vertellen over hoe Industry 4.0 invloed heeft op de fluids processing

Diverse leveranciers zullen samen in gesprek gaan over de energietransitie binnen de procesindustrie. Welke oplossingen en producten zijn er nu en wat kunt u hier nu mee? Welke producten kunnen uw machine/plant energiezuiniger maken?

Tijdens de presentatie nemen KWR en TKI Watertechnologie bezoekers mee in vraaggestuurde onderzoeksprojecten die passen binnen de thema’s: zorgdragen voor schoon en veilig water, hergebruiken van water en grondstoffen, energie opwekken en opslaan met water en slim meten en handelen voor water en infrastructuur.