Digitalisering is geen kwestie, het is een must - Solids Rotterdam

Digitalisering is geen kwestie, het is een must

Meyad Brojerdyan: “De digitalisering van de voedingsmiddelen- en drankenindustrie is een onderwerp van mondiaal belang.”

Nieuwe producten moeten in steeds kortere termijnen op de markt worden gebracht en klanten vragen veel meer gepersonaliseerde producten. Snel veranderende markten vereisen meer flexibiliteit en een efficiënt gebruik van hulpbronnen en energie. Dit alles zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit – in feite moet u het soms verhogen!
Het beheersen van al deze uitdagingen, vandaag en in de toekomst, is alleen mogelijk met digitalisering. Als u concurrerend wilt blijven, is digitalisering geen kwestie, het is een must.

Op welke wijze profiteert de voedingsmiddelen- en drankenindustrie van digitalisering?
Siemens biedt de producten en oplossingen die nodig zijn om een gehele waardeketen volledig of geleidelijk te integreren en te digitaliseren. Siemens koppelt de nieuwste technologie, waaronder kunstmatige intelligentie (AI), het industriële Internet of Things (IoT) en digitale tweelingen (Digital Twins) met de diepgaande automatiserings- know-how van het bedrijf in alle industrieën.
Autonome functies voor zowel de engineering als de exploitatie van installaties vereenvoudigen het detailwerk van ingenieurs en de operator. Ze vergemakkelijken ook intelligent gedrag van een plant tijdens bewerkingen en in de optimalisatiefase

Digitalisering biedt passende antwoorden
Simulatie kan kostbare tijd besparen tijdens de inbedrijfstelling. De analyse van bedrijfs- en procesgegevens helpt bij het optimaliseren van processen, het plannen van onderhoudsmaatregelen en het nemen van goede zakelijke beslissingen.

Meyad Brojerdyan: “Hogere opbrengsten, verbeterde energie-efficiëntie en een zuiniger gebruik van hulpbronnen dragen allemaal bij aan het verlagen van de totale bedrijfskosten op de lange termijn.”

Tijdens de online sessie op 8 juli laat Meyad aan de hand van verschillende voorbeelden zien dat zowel proces- als discrete workflows in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie kunnen profiteren van digitalisering. En nog belangrijker, waar men moet starten. 

Deel dit bericht