Online kennisevent over de verduurzaming van de chemie- en voedingsfabriek - Solids Rotterdam

Online kennisevent over de verduurzaming van de chemie- en voedingsfabriek

ROTTERDAM – De internationale beursorganisator Easyfairs organiseert op donderdag 8 juli twee online ronde tafel discussies tijdens ‘Solids, Pumps & Valves en M+R Digitaal’. De online sessies staan in het verlengde van de gerichte vakbeurzen, die op 6 & 7 oktober a.s. plaatsvinden in Rotterdam Ahoy. In samenwerking met partners iTanks, Deltalinqs, Gasunie, BP, FME/GMV, Siemens en OnePlanet Research Center krijgen gebruikers uit de sectoren (petro)chemie en food handvatten om de eigen fabriek toekomstbestendig te maken. Mark Oosterveer, Operationeel directeur iTanks, moderator: “De komende jaren staat er veel te gebeuren om installaties fit for the future te maken, dat merken we dagelijks uit de vragen van onze leden. Maar dat verschil moet vanaf nu al gemaakt gaan worden. Ik hoop dat we met deze online sessies weer nieuwe verbindingen kunnen leggen om innovaties te kunnen versnellen.”

De infrastructuur van de chemiefabriek van de toekomst
Samen met Deltalinqs, Gasunie en BP wordt gesproken over waterstof als één van de oplossingen voor het behalen van de doelstellingen in het klimaatrapport omtrent CO2-reductie. Gaat het lukken om voor 2030 alles klaar te maken voor deze energietransitie? Wat betekent dit voor de huidige infrastructuur? Wat zijn de resultaten tot zover? En hoe nu verder? Gebruikers uit de (petro)chemie die deze sessie bijwonen krijgen concrete handvatten aangereikt die zij kunnen gebruiken bij het vormen van een eigen visie en strategie omtrent de inzet van waterstof.

De route naar de digitale voedingsfabriek van de toekomst
Ook voor de sector food staat verduurzaming hoog op de agenda. Samen met FME/GMV, OnePlanet Research Center en Siemens gaan we in gesprek over de ‘Digital Food Factory of the Future’. Wat kan de sector verwachten en waar moeten gebruikers wat mee? Tijdens de sessie wordt gesproken over de toekomstvisie, huidige ontwikkelingen en vervolgens de technische mogelijkheden op het gebied van digitalisering. Marcel van Haren, Program Manager Agriculture, Water & Food FME/GMV: “Digitalisering maakt het mogelijk om het voedsel van de toekomst duurzaam te kunnen produceren”.

Deel dit bericht