Vindt hier het antwoord als u op zoek bent naar een expert in de procesindustrie - Solids Rotterdam

Vindt hier het antwoord als u op zoek bent naar een expert in de procesindustrie

Al meer dan 60 jaar is Typhoon gekend om zijn expertise in het ontwerpen, de productie, de installatie en ook het onderhoud van luchttechnische installaties voor de procesindustrie.

Typhoon realiseert niet alleen stofafzuiging en pneumatische transport installaties, maar ook los- en vulstations, zakkenstortkabinetten, weeg- en doseersystemen en transport- en opslagsystemen. Met een team van ervaren mensen ‘engineers of clean air’ werken ze aan de integratie van bijvoorbeeld zeef- en ziftinstallaties, maalmolens, sorteerders of persen in productielijnen. Een bijkomende ervaring van het veelzijdige bedrijf is de inspectie, het onderhoud en het slijtvast maken van industriële installaties.

Projecten
Typhoon werkt totaalprojecten uit in de complete procesindustrie, inclusief sturingen en automatisering, kortom het volledige project van A tot Z.
Voornamelijk in de branches voeding, kunststof, recycling en mineralen treft men veel Typhoon-oplossingen aan, dit zowel in binnen- als buitenland en ook buiten Europa. Daarnaast heeft het bedrijf zijn sporen verdiend in de op- en overslagsector.
Met het oog op een vlotte samenwerking heeft de klant ook voor het volledige project, vanaf offerte tot inbedrijfstelling, steeds één aanspreekpunt.

Energieverbruik
Door alle oplossingen van Typhoon heen is het kenmerkend dat veel aandacht wordt besteed aan het energieverbruik ervan. Om een maximale efficiëntie te bewerkstelligen kijkt men al in de ontwerpfase naar het totaalconcept van een installatie.
Zo wordt bij een installatie niet alleen gelet op de juiste dimensionering en de efficiency van motoren, ventilatoren of andere componenten, maar ook op de filterkeuze en de lay-out van het leidingwerk.

Componenten
Naast projecten levert Typhoon ook individuele componenten, zoals ventilatoren, radsluizen, cyclonen, windzifters en leidingwerk. Alle componenten worden in een eigen atelier ontwikkeld en geproduceerd. Afhankelijk van de toepassing kan worden gekozen voor verschillende materialen, zijnde van gewoon staal, roestvrij staal tot speciale slijtvaste uitvoeringen. Dankzij het brede pakket kan Typhoon snel en flexibel inspelen op de specifieke wensen.

Onderhoud
Meer en meer klanten doen beroep op Typhoon voor periodieke inspecties in het kader van het onderhoud en de optimalisering van ontstoffingsfilters, pneumatische transportsystemen en procesinstallaties. Dit niet enkel voor Typhoon installaties, maar ook die van derden. Uit de inspecties vloeien vaak verbetervoorstellen voort die kunnen leiden tot het slijtvaster maken van een industriële installatie.

Benieuwd naar onze producten en diensten? Op 6 & 7 oktober 2021 kunt u ons vinden op stand A110. Meer informatie over ons vindt u hier.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Online ronde tafel
sessies gemist?

8 juli werd speciaal voor de chemiesector is de sessie “De infrastructuur van de chemiefabriek van de toekomst” georganiseerd. Deltalinqs, BP en iTanks spraken tijdens deze sessie over waterstof en de toepassing hiervan.

Voor de foodsector was er de sessie “De route naar de digitale voedingsfabriek van de toekomst”.

FME/GMV, OnePlanet Research Center en Siemens spraken tijdens deze sessie over digitalisering en welke voordelen dit kan hebben voor uw fabriek.

Heeft u één van de sessies gemist? Geen probleem, via onderstaande link kunt u deze terug kijken.