Voorkom het inblazen in de verkeerde Silo

Een oplossing ter voorkoming van het inblazen in de verkeerde silo.

Wanneer een producent van droge mortel wordt gebeld door een klant met de opmerking: “Er is een probleem met uw product”, dan gaan gelijk diverse alarmbellen rinkelen. De eerste actie die de producent onderneemt, is het blokkeren van het product met daarbij alle behorende grondstoffen c.q. silo’s.

Wanneer na onderzoek blijkt dat het probleem een verkeerde samenstelling is van het product, komt dit vaak doordat er een verkeerde grondstof in de silo is geblazen. Als dit het geval is zijn de gevolgen verstrekkend, zowel op het gebied van productkwaliteit, maar ook de financiële gevolgen zijn groot.

Kemp B.V. heeft dit probleem opgepakt en is in samenwerking met partners gaan zoeken naar een geschikte oplossing.

De oorzaak van het probleem is onvoldoende controle en toezicht op de bevoorradingstechniek, dit komt mede doordat grondstoffen vaak 24/7 worden aangeleverd. Een daarop volgend probleem is dat sommige traditionele silo’s als beveiliging zijn gesloten met een hangslot en dat de sleutel hiervan onbedoeld zoek raakt of dat er verschillende kopieën in de omloop zijn.  

Bij het zoeken naar een oplossing heeft Kemp B.V. een aantal doelstellingen geformuleerd voor de oplossing. Het nieuwe systeem dient ervoor te zorgen dat:
– Het inblazen van de verkeerde stoffen wordt voorkomen
– Informatie beschikbaar is over de resterende ruimte in de silo
– Silo’s zijn voorzien van een digitale beveiliging
– De silo pas wordt gedeblokkeerd als de vrachtbrief is geverifieerd
– Het proces volledig geautomatiseerd is
– Leveringen 24/7 kunnen plaatsvinden (autonome logistiek)

Momenteel zijn wij bezig met de fine-tuning van de oplossing. Wij hopen ons product op 6 & 7 oktober in Rotterdam Ahoy aan u te kunnen presenteren tijdens Solids Rotterdam.

Benieuwd naar onze oplossing? Kom ons bezoeken op stand F104!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Online ronde tafel
sessies gemist?

8 juli werd speciaal voor de chemiesector is de sessie “De infrastructuur van de chemiefabriek van de toekomst” georganiseerd. Deltalinqs, BP en iTanks spraken tijdens deze sessie over waterstof en de toepassing hiervan.

Voor de foodsector was er de sessie “De route naar de digitale voedingsfabriek van de toekomst”.

FME/GMV, OnePlanet Research Center en Siemens spraken tijdens deze sessie over digitalisering en welke voordelen dit kan hebben voor uw fabriek.

Heeft u één van de sessies gemist? Geen probleem, via onderstaande link kunt u deze terug kijken.