Het groeiende belang van data voor onderhoud - Solids Rotterdam

Het groeiende belang van data voor onderhoud

Tijdens Pumps & Valves en Solids, twee vakbeurzen die samen het grootste processingevenement van de Benelux vormen, komt Predictive maintenance of voorspellend onderhoud uitvoerig aan bod. Het is één van de drie hoofdpijlers van het beursprogramma. Logisch; door de sterke digitalisering en het toenemende gebruik van data onderzoeken veel bedrijven de voordelen en mogelijkheden van predictive maintenance. Het belang van data voor onderhoud groeit sterk.

Steeds meer bedrijven willen af van de nadelen van correctief onderhoud aangezien downtime gelijkstaat aan geld- en tijdverlies. Ook preventief onderhoud betekent in feite verlies. Onderhoud wordt te vroeg ingepland en onderdelen zijn mogelijk nog niet aan vervanging toe. Exact voorspellen wanneer het meest geschikte moment is voor onderhoudswerkzaamheden, oftewel predictive maintenance biedt veel voordelen. Er is een hogere uptime en betrouwbaarheid van de assets, de onderhoudskosten kunnen worden geoptimaliseerd door een betere planning, onderhoud wordt beter beheersbaar en kennis over de assets neemt toe. Toch krijgt pas de laatste jaren predictive maintenance meer aandacht. Om onderhoud te kunnen voorspellen is namelijk veel data nodig en een techniek om deze data goed te kunnen analyseren. De laatste jaren is er op dit gebied veel veranderd.

Lees hier het hele artikel.

Deel dit bericht